Feestjes

Last Minute Agenda: ADE 2015

Aankomende week is onze hoofdstad voor alweer de 20ste keer het decor van het Amsterdam Dance Event. Van over de hele wereld zullen ruim 350.000 feestgangers richting Amsterdam trekken om tot en met zondag de dansvloer onveilig te maken. De die hard ravers hebben natuurlijk allang een ticket in hun bezit, maar voor wie dat nog niet heeft is er geen man overboord.

Een deel van de grote namen als Awakenings, Pleinvrees en Verknipt is uitverkocht, maar voor de meeste feesten is er nog wel een handjevol tickets te bestellen. Na het succes van vorig jaar zijn Rick en ik zaterdag wederom bij Straf_Werk te vinden. Dit is inmiddels ook helemaal sold out, maar gelukkig blijven er nog zo'n 350 andere toffe mogelijkheden over. Speciaal voor de late beslisser heb ik een selectie gemaakt van de feesten waar jij je zeker gaat vermaken dit ADE. Voor alle tips in de agenda zijn nog kaarten beschikbaar, maar wees er snel bij!

Sander


Woensdag Berlin ADE Special

Pleinvrees Berlin Special ADE last minute tickets

Ook dit jaar haalt Pleinvrees Berlijns beste labels naar Amsterdam. Aan Stil Vor Talent en Exploited de eer om het ADE af te trappen met een avondje deephouse in de Marktkantine. Voor wie het uitgaansleven van de Duitse hoofdstad eens heeft meegemaakt (ik spreek uit ervaring) weet dat er niet gestopt wordt voordat iedereen tevreden naar huis kan. Een beter begin ga je nergens anders krijgen!

Line up: o.a. Oliver Koletzki, Claptone, Animal Trainer & Kellerkind

Locatie: De Marktkantine


Donderdag Verknipt Special

2

Voor puike techno en techhouse zit je bij Verknipt altijd goed. Ook dit ADE pakt de organisatie weer uit met een knaller van formaat. Een heerlijke line up en er zijn nog kaarten, dus wees snel!

Line up: o.a. Joris Voorn, Andhim, Prunk, Cleavage & Luuk van Dijk

Locatie: Amsterdam Studio's


Donderdag HYTE ADE

last minute agenda ade amsterdam tips tickets

Na een bomvolle zomer op Ibiza richten de DJ's nu hun pijlen op het Amsterdam Dance Event. Net als voorgaande jaren is het Warehouse op de Elementenstraat weer de thuisbasis voor het ADE. De 3 uur durende set van Pan Pot moet toch reden genoeg zijn om één van de laatste kaarten in de wacht te slepen.

Line up: o.a. Pan Pot, Apollonia en Stephan Hinz

Locatie: Warehouse Elementenstraat


Donderdag All Gone Pete Tong

club air amsterdam dance event Pete Tong

Op donderdag host Pete Tong zijn eigen avond in Club Air. Met persoonlijke favorieten als Kölsch en Sidney Charles heeft hij zeker geen lullige line up neergezet in de populaire club.

Line up: o.a. Pete Tong, Kölsch, Monkey Safari en Sidney Charles.

Locatie: Club Air


Donderdag ZeeZout - Feel My Bicep mannenblog last minute agenda amsterdam dance event 2015 Na twee tot de nok toe uitverkochte jaren pakt ZeeZout het dit ADE nog grootser aan. Alle dagen zijn er weer fijne namen aangetrokken die wel weten hoe je een feestje bouwt.

Line up: o.a. Sandrien, Bicep & Midland

Locatie: Undercurent


Vrijdag Thuishaven Wintercircus

Thuishaven Wintercircus ADE agenda last minute laatste kaarten De Amsterdamse Contactweg is een van de locaties die wij afgelopen zomer met veel plezier hebben bezocht. Thuishaven is tijdens het Amsterdam Dance Event terug met hun geliefde Wintercircus. Het duurt 'slechts' tot 23:00, dus een goed opstapje naar een nog leukere nacht. Als je daar nog kracht voor hebt dan...

Line up: o.a. Andhim, Superflu, Eelke Kleijn & Lexer

Locatie: Contactweg 60


Vrijdag Goldfish & Bakermat ADE Special

ADE agenda 2015 ADE15 tips agenda festival

Op de vrijdag nodigen Goldfish & Bakermat al hun muzikale vrienden als Cleavage en Kraak & Smaak uit voor een feestje aan De Overkant. Wat ze precies gaan doen zegt het tweetal niet, maar heelhuids thuisgebracht word je sowieso niet...

Line up: o.a. Goldfish, Bakermat & Cleavage

Locatie: De Overkant


Vrijdag Binnenplaats

beste feesten ADE 2015 agenda Een oud schoolgebouw is dit ADE de plek waar het moet gebeuren voor Binnenplaats. Met deephouse, house en techno is er voor elke partyganger wat leuks te vinden in een van de stages binnen of buiten.

Line up: o.a. Ici Sans Merci, Adam Cotier, Otis Hats & Skylab

Locatie: Old School Amsterdam


Vrijdag La Rêve x Coinnaisseur

tips last minute amsterdam dance event

De naam doet het al vermoeden, maar de feestjes van La Rêve brengen een mens regelmatig naar hogere plekken. Deze vrijdag staat De Balie op zijn kop met een portie sferische deephouse.

Line up: o.a. Of Norway, Gidge, Applescal & Some Chemistry

Locatie: De Balie


Zaterdag Dockyard Festival

last minute agenda ade15

Het terrein op de NDSM-werf moet natuurlijk altijd dienen als locatie tijdens een event als het ADE15. Eén van de festivals die plaatsvindt is Dockyard. Een perfect rauwe locatie voor een minstens zo rauwe party.

Line up: o.a. Surgeon, EgbertLIVE, Hector en veel 'special guests'

Locatie: NDSM-werf


Zaterdag Westerunie X Komm Schon Alter

beste feesten agenda 2015 ade

Zoals ze van Komm Schon Alter zelf al zeggen wordt dit geen feestje voor kleuters, maar gaat er serieuze muziek gemaakt worden. Artiesten als EinMusika, Miss Melera en Luna City Express zijn ingeschakeld om deze belofte waar te maken.

Line up: o.a. Miss Melera, Matthias Tanzmann & Oliver Schories

Locatie: Westerunie


Zaterdag Villa Kakelbont

mannenblog dudes en dont's ade15

Een klein, maar vermoedelijk zeer fijn feestje is dat van Villa Kakelbont. Intieme stages zullen het oude schoolgebouw omtoveren tot een oase voor de deephouse- en technoliefhebber. Bijvoorbeeld een goed begin voor wie nog nooit kennis heeft gemaakt met het Amsterdam Dance Event.

Line up: o.a. Some Chemistry, Formel & Juan Sanchez

Locatie: Oldschool Amsterdam


Zaterdag Rush Hour x LIES x Banlieue

amsterdam dance event 2015

De liefhebbers van rauwe underground kunnen terecht bij Radion. De locatie vind ik zeer vet, maar de muziek echt ondansbaar. Giet Berlijn in een duister sausje, mix daar een flink vleug zwartheid doorheen en dan kom je redelijk in de buurt van de intentie van dit feest. Eentje voor zeer gevorderden dus!

Line up: o.a. Interstellar Funk, The D, Proper & Santel

Locatie: Radion


Zaterdag Driving Forces Recordings

party feest agenda last minute agenda ade

Voor de nodige techno ben je niet alleen op de Westergas aan het juiste adres. Driving Forces heeft flink wat namen naar hun eigen warehouse gelokt voor een nachtje beuken.

Line up: o.a. Sutter Cane, Flug, Monoline & Xara

Locatie: Dhoem Dhaam Warehouse


Zondag Awakenings: Electronic Deluxe

agenda ade tips feesten

Een geluk voor wie het ADE15 maar moeilijk achter zich kan laten: op zondag zijn er nog vol op tickets verkrijgbaar. Neem deze knaller van Awakenings. Daar moet je minimaal de rest van de week voor uittrekken om te herstellen...

Line up: o.a. Len Faki, Speedy J & Nina Kraviz

Locatie: Gashouder


Zondag Next Monday's Hangover

last minute agenda Amsterdam Dance Event Gewoon nog even genieten en dan komt die kater later wel. Dinsdag bijvoorbeeld, of in dit geval woensdag... Met namen als Job Jobse en Tsepo een goede afsluiter van het Amsterdam Dance Event 2015!

Line up: o.a. Tsepo, Nuno Dos Santos & Job Jobse

Locatie: De Marktkantine


Alvast veel plezier op ADE15! Voetjes van die vloer en maak er een mooie week van! Sander PS: als je tickets wil voor een uitverkocht feest probeer dan Swapr eens! Via Dudes & Dont's kan je dit ADE het platform gratis proberen!