Food

Oreo wafels met Nutella

Een tijdje terug kocht ik in een opwelling een wafelijzer. Het leek mij namelijk heerlijk om op zondag zelf wafels te bakken. Hartstikke leuk natuurlijk, maar na één poging verdween het ijzer ergens in de bijkeuken. Vandaag had ik plots zin in wafels, dus het wafelijzer werd onder het stof vandaan getoverd en een berg Oreo wafels zag het levenslicht. Lekker!

Hieronder het snelle recept voor Oreo wafels met een flinke berg Nutella:

Wat heb je nodig

- 500 milliliter (half)volle melk
- 300 gram bloem
- 100 gram roomboter
- 75 gram suiker
- 8 gram bakpoeder
- 6 Oreo's
- 2 eieren
- Nutella
- snufje zout

Zet het wafelijzer vast aan

Verwarm de boter 45 seconden in de magnetron zodat deze zacht wordt. Meng vervolgens in een keukenmachine (of met de hand) de suiker en boter door elkaar. Voeg de eieren en melk toe en roer tot een glad geheel.

Schep nu lepel voor lepel de bloem en bakpoeder door het beslag. Breek de Oreo's in kleine brokken en voeg deze met een twee eetlepels Nutella en een snufje zout bij het beslag. Roer het wafelbeslag nu nog een minuutje door totdat het een gladde massa is.

Bak de Oreo wafels knapperig. Hoe verschilt een beetje per wafelijzer, maar meestal bak je ze op stand 2/3 in zo'n vijf minuten mooi goudbruin. Besmeren met veel Nutella en je kunt aanvallen. Eet smakelijk!

Sander

PS: klik hier voor alle andere Oreo recepten op Dudes & Dont's