Food

Oreo popcorn

Zeg je bioscoop, dan zeg je popcorn. Sinds de eerste films zijn de snack en het medium onlosmakelijk met elkaar verbonden. Toch komt de gemiddelde filmkijker niet verder dan de standaard smaken zoet of zout, en in een enkel geval karamel. Best jammer, want combineer popcorn met jouw favoriete candybar en je krijgt letterlijk een snack om je vingers bij af te likken!

Ter inspiratie hieronder het gemakkelijke, maar oh-zo lekkere recept voor: Oreo popcorn

Wat heb je nodig

- 100 gram witte chocolade
- 10 Oreo's
- een zak (magnetron)popcorn

Voor het recept is het het beste om 100 gram popcorn te gebruiken met een neutrale smaak. Mocht je hier niet aan kunnen komen (of het teveel werk vinden) gebruik dan een zak zoute magnetronpopcorn. Het zoute van de popcorn met het zoete van de chocolade en koekjes werkt namelijk prima. Warm deze op volgens de instructies op de verpakking.

Pak een zak, theedoek of keukenmachine en sla, stamp of blend daarmee de Oreo's in kleine brokken. Breek vervolgens de witte chocolade in stukken en verwarm het twee minuten in de magnetron. Is het nog niet goed gesmolten, doe het dan nog een minuut erin.

Leg de popcorn in een grote schaal en giet hier de gesmolten chocolade over. Roer het geheel goed elkaar, strooi nu de Oreo er ook over en roer nogmaals goed door. Laat de Oreo popcorn een uur staan, zodat alles goed aan elkaar plakt. Eet smakelijk!

Sander

PS: klik hier voor alle andere Oreo recepten op Dudes & Dont's