Zolder

Nog één keer juichen voor Oranje

Door de dramatische prestaties van Oranje is de kans op missen van het EK groter dan het ego van Louis van Gaal. Deze zomer dus geen oranjekoorts, hossende mensenmassa's en ongegeneerd schreeuwen naar de televisie. Morgen is de laatste kwalificatiewedstrijd en daarna is het hoogstwaarschijnlijk afgelopen. Reden genoeg om extra uit te pakken en nog één keer gezamenlijk te juichen voordat Oranje genadeloos wordt uitgeschakeld in de Amsterdam Arena.

Hieronder 9 tips om jouw woonkamer om te bouwen tot kroeg en te juichen alsof Nederland in de finale van het WK staat. Je moet toch wat.

Rick & Sander


1. Uitnodiging

Je hebt nog maar één dag, dus app snel al je vrienden zodat zij dinsdagavond 20:45 uur vrijhouden. Vermoedelijk gaan ze toch wel kijken, dus grote kans dat er nog geen andere plannen zijn gemaakt.

2. Outfit

Een oranje outfit hoort uiteraard bij het juichen voor Oranje. Bestel bijvoorbeeld bij ShirtsofHolland een lekker fel overhemd of t-shirt met de oranjeleeuw erop.

oranje juichen feest geven

3. Scherm

Zonder het kijken op een groot scherm is je EK-ervaring niet compleet. Fix bij een oom, buurman of wie dan ook een groot doek en projector waarop je de wedstrijd extra goed kunt volgen.

4. Tweede scherm

Ook al zouden Messi en Ronaldo plotseling een Nederlands paspoort hebben en we daarom dik over Tsjechië heen zouden walsen, zonder verlies van Turkije heeft het allemaal weinig zin. Pak er dus een tweede scherm bij en fix een liveverbinding met de andere wedstrijd zodat je live kunt volgen wat de tussenstand is. Google eens op Ronaldo7 ofzo voor een goede stream.

5. Aankleding

Veel oranjeversiering zal er in oktober niet te koop zijn, dus wees creatief. Haal de doos Wuppies, hamsters of wat dan ook van zolder, trek die vuvuzela onder het stof vandaan en kijk of de feestwinkel niet nog ergens een paar oranje brillen heeft liggen.

actie albert heijn hamsters oranje tips feest

6. Snack

Ga lekker op de foute tour en gooi een doos bitterballen in de frituur, koop paprikachips en bak zelf heerlijke oranje tompoucen. Voor je gezonde fitgirl friends kan je eventueel wortels met hummus op tafel zetten.

7. Drank

Bij voetbal hoort natuurlijk bier, dus sla flink wat kratten in. Koop ook bij de slijterij een fles Oranjebitter en wat andere foute shotjes. Het verdriet moet immers ergens mee weggedronken worden na de (niet te vermijden) kansloze uitschakeling.

8. Thema

Mits de genodigden ervoor openstaan is het leuk om een thema aan de avond te geven. Vraag bijvoorbeeld alle mannen hun trainingspak aan te trekken en de vrouwen als echte voetbalvrouw te komen. Zijn je vrienden hier niet zo van? Zorg er dan in ieder geval voor dat ze oranje dragen. Desnoods een juichpak...

9. Geniet

Het belangrijkste van de hele avond: geniet nog één keer van Oranje. Het duurt namelijk nog tot 6 september 2016 totdat Nederland weer een wedstrijd moet spelen die ergens over gaat.


En hoe groot schat jij de kansen van ons Oranje in?