

Oreo Cheesecake
Overgewaaid uit Amerika, maar inmiddels is de cheesecake ook hier nooit meer weg te denken. Van de originele New Yorker tot aan varianten met bijvoorbeeld pindakaas. Je kunt alle kanten op met de veelzijdige lekkernij. Een van mijn persoonlijke favorieten is deze Oreo cheesecake.
Hieronder mijn Oreo cheesecake recept met een lekkere twist:
Wat je nodig hebt
Voor de bodem
- 250 gram Oreo's
- 100 gram boter
Voor de vulling
- 475 gram monchou
- 175 gram kristalsuiker
- 150 gram sour cream
- 125 gram Oreo's
- 3 eieren
- 1 eetlepel bloem
Verwarm de oven voor op 160 graden
Bedek de bodem van het bakblik (25 á 30 cm) met bakpapier en besmeer de randen met boter.
Verkruimel de Oreo's in een keukenmachine tot kleine stukjes. Smelt vervolgens de boter en vermeng deze met de kruimels. Verspreid het daarna over de taartbodem en druk het geheel aan tot een stevige bodem. Zet de bodem van je Oreo cheesecake nu in de koelkast.
Doe voor de vulling de monchou en sour cream in een bak en roer het tot een glad geheel. Voeg daarna de suiker, eieren en bloem toe en roer tot het vermengd is. Verkruimel de helft van de Oreo's en roer ook deze door het beslag.
Haal het bakblik uit de koelkast en giet de vulling erin. Bak de taart 45 minuten in de oven op 160 graden. Zet na deze tijd de oven op 100 graden en laat het geheel nog 15 minuten in de oven staan. Haal vervolgens de taart uit de oven en laat hem afkoelen.
Het is lastig, maar wacht echt minimaal een uur totdat de cheesecake (voldoende) is afgekoeld!
Verkruimel dan de overige Oreo's en strooi deze over de taart. Het enige wat nu nog rest is de Oreo cheesecake in 8 à 12 royale stukken snijden. Eet smakelijk!
Sander
PS: klik hier voor alle andere Oreo recepten op Dudes & Dont's

Sander
Elke dag een andere lach. Praat graag, kookt regelmatig, drinkt (weleens), ziet aardig wat films, designt erop los en gooit graag zijn kekke deephouse dansmoves in de strijd. Alles met een flinke schep droge humor.
16 reacties
Reageer:
- Nog niet goedgekeurdlina:
Net gemaakt volgens recept was perfect zeer smakelijk en iedereen vond het heerlijk
Nadja:
Ik heb er juist meer crème fraiche bij gedaan, en meer oreo's er doorheen. Was erg lekker, iedereen wilde nog een stukje!
Sander:
Goed om te horen Nadja! Ligt inderdaad een beetje aan waar je van houdt. Ben zelf ook meer van de zure smaak, maar om op safe te spelen is het recept wat zoeter.
De misselijke meid.:
uhm, ik heb dit net gemaakt met een vriendin, en we vinden het niet te eten. Er zit veel te veel monchou in, dus het smaakt enorm zuur. - groeten de misselijke kids.
Sander:
Marianne, je zou de monchou kunnen vervangen voor kwark. Ik heb het zelf nog niet op die manier gemaakt, maar ik denk dat de taart dan een stuk luchtiger zal worden. Succes en ik hoor graag of het gelukt is!
roos:
wij hebben het gemaakt en hij was verbrand en echt niet te eten , klonk lekker maar was het echt niet ...
isaatje:
klopt er moet minder moun chou in ik denk dat 500 gram beter is
Kirsten:
Hallo, ik ben hem ook van plan te gaan maken, alleen zit ik met een hete luchtoven kan dat dan ook op 175 graden of moet ik dan een andere stand gebruiken? groetjes Kirsten.
Sander:
Het recept nogmaals gemaakt en de receptuur iets aangepast. Hopelijk geen 'misselijke meiden' meer in de toekomst..!
Anne Solveig:
Even kwijlen hoor!!!
Raya:
Mmmmmm, ik was al verkocht bij het woord oreo