Travel

10x paradijselijke stranden in Europa

De zomer hier in Nederland wil nog niet echt lukken. Hij doet wel z'n best met af en toe een zonnige dag, maar het blijft een beetje droevig. Je zou er een winterdip van oplopen. De beste remedie is natuurlijk het vliegtuig pakken naar een of ander bounty eiland met blauwe zee en witte stranden. Maar niet iedereen heeft het budget voor een retourtje Malediven. Gelukkig beschikt Europa ook over een aantal paradijselijke stranden. Scheelt een aantal uurtjes vliegen, en is bovendien ook een stuk voordeliger.

Ga even zitten en droom weg bij deze 10 paradijselijke stranden in Europa:

Marlous


1. Voutoumi, Antipaxos

strand_antipaxos

Dit paradijselijke strand vind je op het Griekse eiland Antipaxos. Het eiland is slechts 5 vierkante kilometer groot en nagenoeg onbewoond. Het kleine eiland heeft drie mooie stranden, waarvan Voutoumi de allermooiste is. Het eiland is alleen per boot te bereiken, waardoor het er nog relatief rustig is. Misschien wel het mooiste strand dat Rick ooit heeft gezien.

2. Ksamil, Albanië

strand_ksamil

Bron foto: shqip.republika.mk

Albanië is niet direct een land waarbij je aan tropische stranden denkt. Toch lijkt het strand van Ksamil, in het zuidelijkste puntje van Albanië, met z'n heldere water en groene eilandjes voor de kust zo uit de tropen te komen. Ander bijkomend voordeel: Albanië is nog een redelijk goedkope en onontdekte vakantiebestemming.

3. Ses Illetes, Formentera

Formentera

Bron foto: Lastdaysofspring.com

Voor de kust van Ibiza ligt een klein eiland, Formentera. Hier vind je prachtige witte zandstranden met helder water. In de zomermaanden kan het hier behoorlijk druk zijn, maar vlak voor en na de drukte heb je dit paradijselijke strand nagenoeg voor jezelf. Het eiland is alleen te bereiken per boot via Ibiza, maar een bezoek is zeker de moeite waard!

4. Rabbit Beach, Lampedusa

strand_lampedusa

Bron foto: lifeinitaly.com

Geologisch gezien behoort het Italiaanse eiland Lampedusa tot het Afrikaanse continent, maar we knijpen een oogje dicht voor Rabbit Beach. Dit prachtige witte zandstrand met helder water werd in 2013 nog tot 's werelds mooiste strand benoemd door TripAdvisor.

5. Blue Lagoon, Comino

strand_malta

Comino is een klein eilandje, dat tussen Malta en Gozo ligt. De reden om het kleine eilandje te bezoeken? De Blue Lagoon. Het water in deze baai is zo blauw als een zwembad. Helaas is het bijbehorende strand niet heel erg groot, sta dus op tijd op om als echte Hollander alvast je plekje te claimen. Meer beelden van een van Europa's mooiste stranden? Check dan deze vlog waarin de dudes o.a. op het strand liggen te bakken 😉

6. Falsterbo, Zweden

strand_falsterbro

Bron foto: travel.allwomenstalk.com

Goed, echt tropisch zal het er nooit worden, maar ook Zweden kent een prachtig wit strand met helder water. Helemaal in het zuidelijkste puntje, vlakbij Kopenhagen vind je een van Europa's meest paradijselijke stranden. Inclusief gekleurde Scandinavische strandhuisjes en mooie duinen.

7. Porthcurno, Engeland

strand_cornwall

Bron foto: aspects-holidays.co.uk

Nog een prachtig strand dichterbij dan je zou verwachten: Porthcurno, in Cornwall in Engeland. Cornwall is de Zuid-Westelijkste provincie van Engeland, en heeft een bijzonder zacht klimaat. Vanwege het mooie weer groeien er verschillende subtropische planten, zoals palmbomen - wat het strand nog extra paradijselijk maakt.

8. Henschotermeer, Woudenberg

 

strand_henschotermeer

Bron foto: demof.nl

Ons eigen land mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Tussen Utrecht en Amersfoort vind je het Henschotermeer, een klein meertje met wit zandstrand en helder water, inclusief eiland. Het meer ligt midden in een bos, wat voor een heerlijke Dennengeur zorgt. Echt tropisch is het er natuurlijk niet, maar het vele groen en het eiland midden in het meer geven je wel een beetje dat gevoel.

9. Cala Macarella, Menorca

paradijselijke stranden europa mooiste

Bron foto: descobreixmenorca.com

Menorca is een stuk rustiger dan zijn broertjes Mallorca en Ibiza. Maar met ruim 99 stranden doet het zeker niet onder voor de rest. Een van de mooiste stranden is Cala Macarella, in het Zuid-Westen van Menorca. Het heldere water en de verschillende kleine baaitjes lenen zich perfect om te snorkelen.

10. Playa de Rodas, Spanje

 

paradijselijke stranden europa mooiste stranden

Bron foto: Machbel.com

De Spanjaarden noemen het ook wel 'hun Caribische strand'. Met het witte poederzand en het heldere water lijkt het er inderdaad op de Cariben. Het enige verschil? In plaats van palmbomen vind je hier pijnbomen. Playa de Rodas ligt op de kleine eilanden 'Illas Cíes', vlak voor de Galicische kust van Spanje, net boven Portugal. Het is onderdeel van een natuurpark dat alleen in de zomermaanden geopend is, daardoor is het ook nog redelijk rustig.


Dus genoeg van onze Hollandse zomer? Boek dan een reisje naar een van deze paradijselijke stranden!