Kijkbuis

Ranking the Stars

Met Paul de Leeuw als immer chaotische quizmaster verschijnt binnenkort alweer het elfde seizoen van Ranking the Stars. Het hilarische recht-voor-zijn-raap programma is voor ons wekelijks een hoogtepunt in de sobere zomerprogrammering. Daarom waren wij dit weekend bij de opnames aanwezig om het spektakel eens met eigen ogen te aanschouwen.

De kleine Studio Cé in Almere biedt plaats aan zo'n 100 enthousiaste toeschouwers. Niet heel veel, maar precies goed voor een programma als Ranking the Stars. Ondanks dat wij ruim een half uur van te voren aanwezig zijn, zijn wij een van de laatsten die binnenkomen. Niet dat het veel uitmaakt, want uiteindelijk bemachtigen wij alsnog een stoel met goed uitzicht.

Vlak na tweeën komt Paul de studio binnengelopen. Met een typische grap en een grol verwelkomt hij het publiek en legt uit wat er gaat gebeuren. Het is heel simpel: lach naar hartenlust en dan komt het goed. Vreselijk nieuws; de kandidaten strijden dit seizoen niet meer om het zomerhuisje van Catherine, maar voor een nachtje Utopia. Waar gaat het heen met de wereld?

ranking the stars seizoen zomer 2014 gasten

Ook voor het elfde seizoen is er weer een scala aan bekende Nederlanders opgetrommeld. Van te voren was het even raden wie er allemaal te gast zijn. Want waar je bij de naam Edsilia wel kan raden over wie het gaat, wordt dat bij Marc al een stukje lastiger. Bij ons waren aanwezig: Patricia Paay, Freek Bartels, Tim Douwsma, Richard Groenendijk, Cilly Dartell, Edsilia Rombley, Marc van der Linde, Toprak Yalciner, Christina Curry en Milika Peterzon.

Met een spervuur aan slechte grappen vliegt Paul uit de startblokken. De vraag: 'Wie doet er weleens een Gordontje' is dan ook een perfecte basis voor een een-tweetje tussen Richard en Paul. De twee zijn weer ouderwets op dreef, maar het is vooral Paul die schittert. De ene na de andere foute opmerking wordt gemaakt en het randje wordt meerdere malen opgezocht (en overschreden).

Paul over Marc: "Het is niet alleen een hoop viezigheid wat uit zijn mond komt. Er gaat ook een hele hoop ranzigheid in!"

Waar vorig jaar Richard, Patty en Ferry de 'hoofdact' waren en hulp kregen van de sympathieke Isa Hoes, Xander de Buisonje en Georgina Verbaan, mist deze chemie dit seizoen. Oké, Richard is nog steeds geestig. Patricia en Edsilia doen het aardig. En Toprak (die ik nog niet kende, maar wat een leuke meid!) heeft zich opgeworpen als de spontane Benjamin van de groep. Toch kreeg ik het gevoel dat de rest (nog) niet in zijn element was. Zie als nuchtere Tim Douwsma ook maar eens op te boksen tegen het verbale geweld van De Leeuw. Dat moet je niet willen! Het goede nieuws is dat de alcohol per aflevering rijkelijker gaat vloeien, Paul in topvorm is en Patty Brard terugkeert. Er is dus hoop!

Wellicht dat het vorige seizoen niet gevenaard kan worden, maar wat maakt het uit. Ranking the Stars blijft een hoogtepunt van mijn zomerse zondagavond! Ik heb in ieder geval hard gelachen bij de opnames en kan niet wachten op de eerste uitzending!

Sander

PS: vanaf zondag 20 juli is Ranking the Stars weer te zien op BNN