Food

De Grote Radler Test

Toen bierbrouwer Amstel in 2013 Radler presenteerde aan de wereld,  waren de reacties uiteenlopend. Waar de één het een echt wijvendrankje vond dat niet te zuipen was, vond de ander het dé ultieme dorstlesser. Maar dat er veel over gesproken werd, moge duidelijk zijn. Na Amstel volgde al snel Warsteiner, waarna ook Grolsch en Bavaria hun eigen variant van Radler op de markt brachten. Maar wat is nou écht de al-ler-lekkerste? Wij deden De Grote Radler Test voor jullie en zijn tot een aantal interessante ontdekkingen gekomen!

Wij zijn alle grote supermarkten, slijterijen en de Aldi afgegaan om alle soorten Radler in huis te halen. Dat bleken er slechts vijf te zijn. Nadat we de glazen hadden genummerd en het daarbij benoemde biermerk hadden opgeschreven, konden we alles door elkaar gaan zetten, zodat we vooraf niet wisten welk bier we aan het testen waren. Per glas hebben we de Radler beoordeeld op smaak, geur, kleur en het flesje. Zie hieronder de uitkomsten, van laag naar hoog.

5. Schultenbräu Radler

Prijs: €0,50 per fles (€1,50 per liter)

Alcoholpercentage: 2%

Verkrijgbaar bij: Aldi

Door het groene flesje ziet het er op het eerste oog zomers uit. Ook de geur is goed. Je ruikt wat je bij Radler verwacht; een frisse citroengeur. Over de smaak kunnen wij kort zijn; het is niet te zuipen. Het smaakt vrijwel naar niets en wat je proeft is een muffe zeepsmaak. Na twee slokken is je mond gespoeld, maar je dorst verre van gelest.

Ons oordeel: 4.5

radler test lekkerste schulten brau aldi


4. Warsteiner Radler

Prijs: €0,79 per fles (€2,42 per liter)

Alcoholpercentage: 2,5% Verkrijgbaar

bij: alle grote supermarkten

Het hoge flesje ziet er verzorgd uit en door het etiket zie je meteen wat je voor je hebt. Bij het inschenken ziet het citroenbier er helder uit en het sprankelt lekker. De geur doet ons echter meer denken aan dat van malt bier. Bij het proeven van het bier denken wij niet aan Radler. Het smaakt veel meer naar witbier met een klein vleugje citroen. Niet vies, maar wat ons betreft mag het de naam Radler niet dragen.

Ons oordeel: 6.5

radler test lekkerste warsteiner


3. Bavaria Radler

Prijs: €0,59 per fles (€1,98 per liter)

Alcoholpercentage: 2% Verkrijgbaar

bij: alle grote supermarkten

Door het blauwe etiket oogt het flesje strak en valt het op in het schap. Bij het inschenken ziet het citroenbier er fris en sprankelend uit. De geur is teleurstellend, het ruikt namelijk naar water... Met de smaak is niets mis. Het smaakt zoals je verwacht bij een Radler, maar helaas zijn ze iets te gretig geweest met de suiker. Hierdoor overheerst de zoete nasmaak. Over de Bavaria Radler zijn onze meningen verdeeld. Rick vind het niet bijzonder, maar Sander's goedkeuring kan het zeker wel dragen. Zonder de zoete nasmaak was het een kanshebber voor de nummer één positie geweest.

Ons oordeel: 7-

radler test lekkerste bavaria


2. Amstel Radler

Prijs: €0,56 per fles (€1,86 per liter)

Alcoholpercentage: 2% Verkrijgbaar

bij: alle grote supermarkten

De flesjes van Amstel Radler zijn erg geliefd in de horeca en daardoor ogen ze vertrouwd. Het is in onze bescheiden mening dan ook een goed flesje. De kleur vinden wij het minst van allemaal; te troebel en het nodigt niet uit tot drinken. Ook de neutrale geur valt niet in de smaak. De smaak is wel meer dan voldoende. Het smaakt vrij veel naar bier, waar natuurlijk niets mis mee is, maar het had wat frisser gemogen. Wellicht dat wat schijfjes citroen wonderen doen.

Ons oordeel: 7

radler test lekkerste amstel


1. Grolsch Radler

Prijs: €0,67 per fles (€2,01 per liter)

Alcoholpercentage: 2% Verkrijgbaar

bij: alle grote supermarkten

De flesjes van Grolsch staan altijd garant voor een strak design. Het flesje ligt lekker in de hand en heeft een krachtige, herkenbare vorm. Wij missen echter wel een etiket aan de voorkant, want nu zie je niet meteen om wat voor bier het gaat. De kleur van de Radler zit tussen troebel en helder in. Hierdoor oogt het fris, maar lijkt het niet op appelsap. De geur valt tegen. Het ruikt namelijk naar een vleugje Dreft afwasmiddel. Unaniem zijn wij over de smaak; die is lekker. De verhouding bier en citroen is precies goed. Hierdoor is de smaak lekker en doet het zelfs lichtelijk aan frisdrank denken. Deze Radler van Grolsch is onze favoriet!

Ons oordeel: 8-

radler test lekkerste grolsch

Wat vinden jullie de lekkerste Radler?

Rick & Sander