Zolder

12 situaties die alle slechte chauffeurs herkennen

Je ziet weleens een paaltje over het hoofd. Tikt zo nu en dan een kleuter van zijn fiets. Of kunt nog net die overstekende kat ontwijken. Klinkt dat bekend? Grote kans dat ook jij geen held bent in autorijden. Geeft natuurlijk niets, want niet in elk van de 10 miljoen chauffeurs schuilt natuurlijk een Max Verstappen. 

Hieronder 12 situaties die alle slechte chauffeurs geheid herkennen:

Sander


Schuld

Om te beginnen moge één ding moge duidelijk zijn: het is nooit, maar dan ook nooit jouw eigen schuld!

Zag het heus wel Een slootje hier, een loslopende bejaarde daar of een voorbij fietsende peuter. Ze worden altijd nog nét ontweken, maar het antwoord luidt steevast: "ik zag het heus wel!"

Shit, dat paaltje

Paaltjes zijn je ergste vijand. Wie ook ooit bedacht heeft om Nederland vol te bouwen met die krengen moeten ze ook aanrijden. Letterlijk.

Groen, oranje, rood

Kleurenblind of niet, alle slechte chauffeurs herkennen vast wel dat kleuren razendsnel vervagen in de auto. Vaak wordt rood voor oranje aangezien en kan je dus nog nét doorscheuren terwijl de auto naast je vol op de rem trapt. Nu maar hopen dat je de juiste autoverzekering hebt afgesloten voor het geval dat!

Mensen

Tijdens het autorijden zijn mensen in het algemeen vrij lastig. Ze fietsen langs. Ze ademen. Ze kijken je aan als je ze nog net ontwijkt in die iets te scherp genomen bocht. Vooral die types de met hun achterwiel de voorkant van je auto aantikken zijn rete irritant.

Schiet eens op

Als internationale jetsetter heb je natuurlijk echt geen zin om bij elk stoplicht te wachten. En schiet dat licht ein-de-lijk op groen, is die huismoeder voor je natuurlijk nét weer der kind in de gordels aan het helpen. Het leven is zwaar voor de ongeduldige chauffeur.

Vloeken

Zelf voor de meest nette personen is de auto het walhalla voor de nodige spreekkoren. Wat is er dan ook lekkerder dan even flink te mopperen en tieren op andere keurig rijdende weggebruikers?

70 is het nieuwe 50

Grote kans dat je als slechte chauffeur leidt aan autodyslexie. Al die cijfertjes op je dashboard lijken op elkaar en voor je het weet scheur je alweer met 80 door een kindvriendelijke woonwijk.

Ja, wie gaat er nu hier parkeren

Wijk je weer eens uit voor een geparkeerde auto die je gewoon niet zag staan? Roep dan vooral heel hard 'wie gaat er nu hier parkeren?'. Slimme afleidingsmanoeuvre om je medepassagiers bezig te houden terwijl jij op het nippertje om die peperdure Porsche stuurt.

Bochtjes

Soms vergeet je gewoon even dat het leven geen Mario Kart of Need for Speed is. Heb je net lekker dat gaspedaal ingetrapt tot 160, moet je weer keihard op de rem trappen om niet over de kop te vliegen. Het houdt de rit spannend zullen we maar zeggen.

Het kan altijd erger

Diep van binnen weet je dat je niet 's lands beste chauffeur bent, maar het is altijd fijn om te zien dat het nog erger kan. "Ik dacht dat ik slecht kon rijden, maar dat...", een vaak gehoorde zin uit de mond van menig automaniak.

Kijk die molen, oh shit

Hoewel je medepassagiers nagelbijtend vrezen voor hun leven, gebruik jij de tijd in de auto vaak om te genieten van het mooie Nederland. Druk ouwehoerend en genietend van het landschap wil je als slechte chauffeur nog weleens een afslag missen of net te laat op de rem trappen bij een tegemoet komende file. Part of de deal zeggen we dan maar!


PS: in dit artikel is een gesponsorde samenwerking met AllSecur opgenomen.