Tech

D&D test: Bose SoundLink Mini ll

Tijdens onze welverdiende zomervakantie werden we benaderd of wij de nieuwste speaker van Bose wilden testen. Uiteraard! Nog geen week later ontvingen we de Bose SoundLink Mini ll, een draagbare Bluetooth speaker die zo klein ontworpen is dat we onszelf afvroegen of daar wel fatsoenlijk geluid kan uitkomen. De hoogste tijd om het apparaat te testen in ons fonkelnieuwe kantoor.

De SoundLink Mini ll is de langverwachte opvolger van de SoundLink Mini, welke al jaren bekend staat als één van de beste draagbare Bluetooth speaker die er verkrijgbaar is. Zijn opvolger is voor dezelfde prijs te koop en ziet er nagenoeg hetzelfde uit. Dankzij een strakke aluminium behuizing, wat typisch is voor de producten van Bose, verschijnen er geen krassen en vingerafdrukken op het apparaat.

Design

Wat meteen opvalt, is het gewicht van de SoundLink Mini ll. Dat is behoorlijk stevig voor een kleine speaker. Niet dat het apparaat heel erg zwaar is, maar om hem bijvoorbeeld mee te nemen naar het strand, wat ik zelf best zou willen doen met een draadloze speaker, kan het extra gewicht in de strandtas van je vriendin net de reden zijn om hem thuis te laten. Want niemand wil een zeurende vriendin op vakantie.

Hier op kantoor is het overigens wel prettig, dat gewicht. Het apparaat voelt erg solide en staat 'stevig op zijn voeten'. De speaker is uitgebracht in twee kleuren, Carbon en Pearl, en met de apart verkrijgbare soft covers kun je hem helemaal naar eigen smaak aanpassen. Op de bovenkant van het apparaat zijn vijf knoppen (in- en uitschakelen, volume en Bluetooth) geplaatst en aan de zijkant vindt je een micro USB-poort en een 3.5mm audio-ingang. De kabel hiervoor is helaas niet meegeleverd.

Het meegeleverde laadstation laadt de accu van De SoundLink Mini ll op en dient tevens als handige houder voor de speaker, waar hij perfect op past. Tegelijk afspelen en opladen is geen enkel probleem. De accu gaat makkelijk een lange werkdag mee. Daar kunnen we zelf nog wat van leren.

bose_soundlink_minill2

Prestaties

Het verbinden via Bluetooth met de speaker gaat nagenoeg vlekkeloos. Hier op kantoor staan drie iMac's en alleen wanneer deze alle drie verbonden zijn, hapert de speaker soms. Overigens verbindt de SoundLink Mini ll automatisch weer met apparaten waar hij al eerder mee verbonden is geweest. Zo kreeg ik van Sander regelmatig de vraag of ik 'alsjeblieft weer wilde disconnecten', wat ik dan uiteraard braaf doe.

Maar het geluid is waar het allemaal om draait. En dat is eenvoudig in één woord te omschrijven: prachtig. Bose heeft het weer voor elkaar gekregen om zulk helder, vol en rijk geluid te krijgen uit zo'n compact apparaat. Er zit een hele lekkere bass in (en die is wat getest, met alle deephouse die we hier draaien) en de speaker haalt echt een behoorlijk hard geluidsniveau. Ons kantoor van ongeveer 70 m² 'vult' hij zonder problemen. Ideaal.

Het doet wel een beetje pijn om het apparaat weer te moeten inleveren. De SoundLink Mini ll staat hier inmiddels dagelijks aan en is vrijwel iedereen is enthousiast over zijn prestaties. Het met Engelse robotstem uitgespuwde 'connected with iMac van Sander and connected with iMac van Rick' bij opstarten van het apparaat zal gemist worden. Geen vrolijke achtergrondmuziek meer. Ineens moeten we hier weer tegen elkaar praten. Ik verwacht dat we nog vóór het einde van dit jaar de SoundLink Mini ll hebben aangeschaft.

Rick

PS: de Bose SoundLink Mini ll is voor €199,- te koop bij alle bekende electronica winkels