Tech

Soundcloud: who to follow

Een mens beschikt tegenwoordig 24/7 over een mobiele verbinding. Hierdoor is men voor fijne muziek niet meer afhankelijk van feesten en partijen, maar kan er op elk moment van de dag een verzoek worden ingediend bij de digitale platenbak. En waar gaat een mens heen voor al deze oorkronkels? Juist: naar Soundcloud.

Als liefhebber van de betere deep- en techhouse kom ik regelmatig nieuwe artiesten tegen. Soms op festivals of feesten, maar meestal via Soundcloud. Het is voor mij dan ook de ideaal tool om muziek te luisteren. Zelf ben ik altijd zoekende naar nieuwe DJ's en ik kan mezelf voorstellen dat ik niet de enige ben. Ter jullie inspiratie selecteerde ik mijn Top 10 van persoonlijke favorieten.

Sander


Joris Voorn

'No rest for the Wicked' met deze man. Joris Voorn prijkt al tijden bovenaan mijn lijst van favoriete DJ's. Awakenings draait hij plat. Trouw helaas niet meer, maar hopelijk wordt die leegte snel opgevuld. Techno wat een mens goed doet!

https://soundcloud.com/joris-voorn

Deep House Cat

Het in Chicago gevestigde Deep House Cat brengt meerdere malen per week een scala aan variërende house. Meestal deep house, maar soms wordt er stiekem een vleugje acid doorheen gemixt. Lekker klinkt het altijd!

https://soundcloud.com/deephousecat

Dennis Kruissen

Voor deep house met flink wat melodie zit je bij Dennis Kruissen goed. Muziek om vrolijk van te worden.

https://soundcloud.com/denniskruissen

Robin Schulz

Met zijn remix van Prayer in C scoorde Robin Schulz een kneiter van een hit. Zijn sets zijn aardig, maar ik volg hem vooral vanwege de vele, korte remixes (van andere artiesten) die hij dagelijks post.

https://soundcloud.com/robin-schulz

Tom Trago

Tijdens de ADE editie van Straf_Werk zagen wij deze man voor het eerst achter de draaitafel staan. Toen hij Doe Maar door zijn mix draaide werd de hele zaal gek en sindsdien heeft hij er minimaal één fan bij. Ondergetekende.

https://soundcloud.com/tomtrago

Deep House Amsterdam

Bijna dagelijks komt er een set van Deep House Amsterdam voorbij op mijn timeline. Perfect voer voor tijdens het studeren!

https://soundcloud.com/deep-house-amsterdam

Illesnoise

De eerste die ik op Soundcloud volgde was Illesnoise. Wij hebben haar inmiddels al een paar keer zien draaien en vooral de laatste all nighter in LUX was er een voor in de boekjes. Ze komt niet heel vaak met nieuwe sets, maar het zijn dan wel stuk voor stuk pareltjes voor in je timeline.

https://soundcloud.com/illesnoise

De Sluwe Vos

Ik volgde hem al een tijdje, maar tijdens het Amsterdam Dance Event heeft hij zich he-le-maal bewezen. Deze man is gewoon een baas. Punt.

https://soundcloud.com/desluwevos

Frits Wentink

Deze Amsterdammer draait bijzonder fijne plaatjes. Meer woorden kan ik er niet aan vuilmaken.

https://soundcloud.com/fritswentink

Pleinvrees

Naast memorabele party's geven, is PleinVrees ook actief op Soundcloud. Niet alleen hun eigen sets komen voorbij, maar ook reposts van o.a. Stil Vor Talent en Katermükke passeren de revue.

https://soundcloud.com/pleinvrees

Mochten jullie nog Soundcloud tips hebben dan hoor ik die uiteraard graag! Nieuwe muziek is altijd welkom!