Looks

Over telefoonhoesjes en de iPhone 5S Case

Ik vond het echt doodzonde. Vroeger al. Kocht iemand uit mijn omgeving een nieuwe telefoon, dan deed hij er direct een telefoonhoesje omheen. En dan was het niet gewoon een zwarte, maar eentje in een onmogelijk vieze kleur die ieder ontwerp van een telefoon teniet deed. Of zo'n exemplaar met een clip waarmee je de telefoon aan de riem kon bevestigen. Mijn vader bijvoorbeeld, die vond dat prachtig. Zo kon hij tijdens het uitlaten van de hond eenvoudig en snel zijn nieuwste aanwinst aan de buurman laten zien. Met elkaar vergelijken. Dus daar stonden ze dan. Zondagochtend. Midden op straat, richting elkaars kruis wijzend.

Hans Teeuwen zei ooit: 'Je koopt toch ook geen dure televisie, om er vervolgens een plastic zak omheen te doen?'

Na verloop van tijd zijn er miljoenen verschillende soorten telefoonhoesjes op de markt verschenen. Met glitters, objecten, foto's, printjes, reliëf, metaal of doorzichtig materiaal. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ik begrijp de hype wel, want telefoons worden ook steeds dunner, breekbaarder en lichter. Daarnaast gaan wij die krengen ook steeds meer gebruiken. De kans dus dat de telefoon eens uit je handen glipt of je hem perongeluk in een broekzak vol met sleutels stopt, is aardig toegenomen. Een telefoonhoesje maakt de kans op krasjes en deukjes op je dure toestel aanzienlijk kleiner. En fabrikanten begrijpen dat.

Over lelijke hoesjes gesproken: Sander heeft voordat hij zijn huidige iPhone 5S kocht, jarenlang een HTC gehad. Met hoesje. Het toestel zelf leverde hem al een flinke rughernia op, maar dat wanstaltige hoesje was helemaal om te huilen. Het had de vorm van een veredeld broodrooster en qua afmetingen kon het gedrocht prima doorgaan voor een konijnenhok. Of je kon er mee gaan discuswerpen. Sander kon zijn telefoon met hoesje midden in een winkelcentrum in Amsterdam-Zuidoost leggen en dan nóg nam niemand het ding mee. Als onze hond het hoesje zag, begon hij altijd heel hard te piepen. Deed 'ie anders nooit.

Jarenlang heb ik geweigerd een telefoonhoesje te kopen. Dan maar krasjes. Tot ik het nieuws opving dat Apple zelf zou bezig zijn gegaan met het ontwerpen van lederen hoesjes voor hun nieuwste telefoons. Als groot liefhebber van het merk Apple, schrok ik in eerste instantie van dit nieuws. Apple is namelijk ook nooit voorstander geweest van telefoonhoesjes: waarom jaren stoppen in een vernuftig ontwerp, als je er direct iets omheen zou stoppen?

Review iPhone 5S Case

Nieuwsgierig als ik was, ben ik direct gaan kijken bij het hoesje. Ik vond hem gelijk al erg mooi. De nieuwe iPhone 5S Case is gemaakt van zacht, hoogwaardig kwaliteit leer en is ontworpen om er 'luxe uit te zien en te voelen'. De case is verkrijgbaar in de kleuren zwart, lichtbruin, beige, geel, blauw of rood. Mijn liefde voor het merk heeft de aankoop van een eerste hoesje het voordeel van de twijfel gegeven, ook al kost deze €39 en is dat bizar veel voor een telefoonhoesje.

1

Thuis aangekomen heb ik de case direct om mijn iPhone gedaan. Zoals ik verwacht had, past dat echt perfect. De uitsneden voor de camera, de oordopjes, de volumeknoppen zijn tot op detail nauwkeurig gedaan en zelfs wanneer je veel kracht zet, is er geen beweging in de case te krijgen.

Vanzelfsprekend maakt de case de telefoon wel wat dikker, maar het toestel blijft toch dun en licht aanvoelen. Het zachte leer past perfect bij een telefoon van deze klasse en uitstraling en is bovendien sterk genoeg om je kostbare iPhone te beschermen. Mijn angst dat het een dikke, lompe iPhone zou gaan worden, was al vrij snel verdwenen. Gelukkig maar.

Ook de binnenzijde van de case, bestaande uit microvezel, voelt goed aan. Het is het soort materiaal waarvan je weet dat het netjes op je iPhone zal gaan passen. Ik heb de case de eerste paar dagen erom laten zitten, zodat ik er goed aan kon wennen en kon testen of het daadwerkelijk nut heeft. Dat heeft het.

Nadat de mist van mijn anti-telefoonhoesjes fobie zo goed als wel was opgetrokken, heb ik de case eraf gehaald. Hier ben ik nog wel even zoet mee geweest. De case past namelijk zo goed, dat je echt heel veel moeite moet doen om het ding eraf te krijgen. Tevens een puntje van kritiek dus.

4

Geen vuiltje stof onder de case gekomen! Dat zit wel goed. Helaas durf ik nog niet testen of de randen van de case stevig genoeg zijn om valschade te voorkomen, maar daar kom ik vanzelf vast wel een keertje achter.

5

De iPhone 5S Case van Apple is heel erg mooi en voldoet precies aan de eisen die ik aan een telefoonhoesje stel. Ik merk nu al niet meer dat hij eromheen zit, het maakt het toestel nóg wat mooier, de case is niet te groot of te zwaar en is verkrijgbaar in normale kleuren. Voor €39 is hij wat prijzig, maar naar Apple maatstaven nog prima betaalbaar.

Een absolute aanrader, zeker voor de mensen die een hekel hebben aan telefoonhoesjes.

Rick

Ps: Sander heeft het hoesje inmiddels ook gekocht.