Looks

Zomercollectie 2014 - Van Gils

De nomaden van heel vroeger waren mensen die geen vaste woon- of verblijfplaats hadden en doorgaans met hun vee rondtrokken. De jagers en verzamelaars die daarop volgden reisden tussen jachtgebieden, zodat er altijd voldoende voedsel was. De hedendaagse, moderne dude is 24 uur bereikbaar, reist de hele wereld over voor zakelijke afspraken en ziet zijn werk als onderdeel van zijn lifestyle. Als Moderne Internationale Nomaad (de moderne nomaad) wil je hierbij het perfecte pak dragen.

Van Gils begrijpt dat. Het perfecte pak in 2014 is stijlvol maar comfortabel, kan tegen een stootje en lijkt zeker niet op die verschrikkelijke reispakken die vroeger 'in de mode' waren. Met deze gedachte in het achterhoofd ontwierp Van Gils zijn Spring/Summer 2014 collectie. Het resultaat is een collectie waarin comfort wordt gemixt met stijl. Waarin een luxe afwerking gecombineerd wordt met praktische gadgets.

Over Van Gils

Van Gils is opgericht in 1948 en staat bekend om zijn vakmanschap. Een merk met historie en een echt verhaal. Van Gils gelooft dat de essentie van het leven bestaat uit echte verhalen, waarin hoogte- en dieptepunten voorkomen die je vormen zoals je nu bent. Daarom durft Van Gils zelf ook te leven, daagt het anderen uit dit ook te doen en beaamt het dat de juiste kleding mannen zelfvertrouwen geeft. Ieder product in de collectie vertelt zijn eigen verhaal en valt op door de verrassende details en de perfecte pasvorm.

Tailoring tot in de puntjes

Het meer formele deel van de collectie - Momad - omvat pakken, colberts en shirts in de bekende grijs- en blauwtinten. De subtiele bijzonderheden zitten hem vooral in de details, zoals de kissing buttons (overlappende knopen die suggereren dat het pak handgemaakt en uniek is) en de AMF stitch (platte naden die het binnenwerk van de colbert op zijn plek houden).

Praktische details

De informele 'smart look' collectie - Singapore - stelt het colbert centraal. Deze kun je combineren met fijne knitwear, shirts, chino's en accessoires in moderne kleuren. De details zijn hier wat praktischer van aard, zoals de gekleurde knopen. Ze benadrukken het gevoel dat de zomer met zich meebrengt.

van gils zomercollectie 2014

Combineer (nog meer)met kleur

Wie zich graag van zijn kleurrijkste kant laat zien, kan zich uitleven met Van Gils Brights. Gewassen katoenen colberts, shirts, formele pantalons, knitwear en accessoires in alle mogelijke, zomerse kleuren. In verschillende pakken en colberts is de beroemde Van Gils ruit verwerkt en in sommige items zijn zelfs Hawaïaanse prints verwerkt. Op deze manier heb je altijd het reisgevoel bij je, zelfs als je even wat minder onderweg bent.

Opvallende kledingstukken binnen deze collectie

Een aantal producten vallen ons direct op. Wat dacht je van het Travel Jacket: een mooi jack gemaakt van kreukvrije stof. Compleet ontworpen met oogmasker, oordopjes en een binnenzak die gemaakt is voor het opbergen van je (vlieg)ticket. Ideaal!

The Wet Suit is een pak met waterafstotende finish. Na een regenbui nooit meer als een verzopen kat verschijnen op die ene belangrijke presentatie.

Na een drukke werkdag nog even ontspannend hardlopen, maar bang dat je niet gezien wordt door het verkeer? The Neon Jacket is een jack met neon details en wordt geleverd inclusief een klein zaklampje.

Prijsvraag

Wij mogen van Van Gils drie mooie colberts verloten onder onze lezers. Wil jij kans maken op één van deze colberts? Vul dan hier de prijsvraag in en maak kans!

Zijn jullie net als wij geïnteresseerd geraakt in de prachtige kleding van Van Gils? Bezoek hun website en bestel je pak vandaag nog!

Rick en Sander

* Dit artikel is een gesponsorde samenwerking tussen Van Gils en Dudes & Dont's