Lifestyle

De 3 beste tips voor een tuin make-over

Het is vast wel bij je bekend dat Rick een paar weken geleden verhuisd is. En dat hij zich nu trotse eigenaar mag noemen van een tuin. Misschien dat je hem in gedachte al ziet tuinieren. Wij niet, maar.... dat mag de pret niet drukken. Een tuin onderhouden kan hier en daar nog best wel een uitdaging zijn. Daarom geven we jou in deze blog wat tips om die struggles zo veel mogelijk uit de weg te gaan. Kan ook jij jouw zaterdagmiddag lekker burgerlijk in de tuin doorbrengen. Dat wilt toch iedereen? 😃


1. Lekker lookje!

De blaadjes vallen van de boom, de temperaturen dalen en het is om 18:00 uur uur alweer donker. Dit betekent dat het hoogste tijd is om snel de tuin nog eens aan te pakken. Voor je het weet is het dood en verderf in je tuintje en is de schade niet meer te fixen. Aan het werk dus! Voordat je aan de slag gaat, zorg je voor de juiste kleding. Het merk Engelbert Strauss heeft de perfecte items voor een dagje tuinieren. De beste opties zet ik even op een rijtje voor je;

  • Niemand houdt van koude voeten. Daarom heeft Engelbert Strauss de perfecte stappers voor jouw outdoor klus. De werkschoenen Peitho Low zijn waterdicht, winddicht en ademend. De perfecte allround schoen voor jouw klusdag.
  • Lekker warm; een goede jas is ook een must voor het klussen in de tuin. Met goed bedoelen we; winddicht, waterdicht en ademend. De e.s. motion 2020 is de perfecte keuze! Met een regendicht buitenjack en een fleece binnenjack. Die laatste is ook prima voor een avondje bankhangen.
  • Geen klusoutfit is compleet zonder een echte werkbroek. En Engelbert Strauss heeft een functionele, maar sportieve en moderne optie hiervoor. De e.s. motion 2020, dezelfde lijn als de jas dus 😉, is perfect. En heeft zelfs rits ventilatie aan beiden kanten. Mochten de temperaturen wat oplopen in de tuin. Lekker toch.


2. Gereedschap

Met een botte schaar gaat de make-over niet slagen. Dus jij als newbie hebt ook echt goed gereedschap nodig. Denk aan een grasmaaier, bladblazer, hark, heggenschaar en niet te vergeten een bezem, om alle bladeren op te vegen. Bij de Welkoop heb je veel verschillende soorten, maten en prijzen. Voor ieder wat wils.

Tip! Heb je een tuin van ruim een hectare? Huur dan gewoon lekker een hovenier in.

3. Inspiratie

Een tuin kan vrij snel saai, burgerlijk en standaard worden. En dat is ontzettend zonde. Ook al brengen we in Nederland niet veel tijd door in de tuin, het is onnodig om je tuin te laten verslonzen. Daarom zijn goede accessoires, wat leuke zitjes en gezellige planten aanraders! En niet te vergeten, een goede BBQ. Voor inspiratie is Pinterest een leuk platform om op te kijken. Jaja, ook voor dudes. Zoek eens naar; backyard ideas. Als je een beetje doorklikt, kom je vanzelf allemaal leuke DIY of mooie ontwerpen tegen. Nice!

Tip! Voor leuke zitjes en accessoires kan je ook goed terecht bij Kwantum. Hip en betaalbaar.

Heb jij nog goede tips om je tuin een upgrade of make-over te geven? Let us know!


PS. Deze blog is een samenwerking van de Dudes en Engelbert Strauss.