Travel

5x de allerleukste kerstmarkten

Willkommen Freunde! Zijn jullie ook zulke kerstfanaten? Goed, ik ook! De allereerste kerstmuziek knalt alweer door mijn speakers, de nieuwste Netflix kerstfilm (The Holiday Calender, aanrader!) heb ik inmiddels gezien en er staan al wat potentiële kerstdesserts op papier. Een bezoekje aan een kerstmarkt mag ook zeker niet ontbreken voor het ultieme kerstgevoel. Google op kerstmarkt en je wordt doodgegooid met honderden zoekresultaten. Maar welke zijn een bezoek écht waard? Daarom heb ik de allerleukste kerstmarkten van 2018 op een rij gezet. Uiteraard ook degenen waar de glühwein in overvloed is 😉


Kerstmarkt Maastricht

Neerlands trots onder de kerstmarkten: het Vrijthof in Maastricht. Het bekende plein transformeert zich in december tot één groot kerstwalhalla. Ook wel Magisch Maastricht genoemd. Wat er dan zo ‘magisch’ is? De verlichting, de sfeer en alle gezellige kraampjes. Op verschillende plekken in de stad vind je de houten kraampjes. Tip van mij: ga lekker 'glühwein hoppen', van stand naar stand. Vergeet niet om tussendoor genoeg snacks te eten, een rondje te maken op de schaatsbaan (van 900 m²!) of in het reuzenrad te stappen.

Tip: loop de Magische Lichtroute. Deze route leidt je langs alle historische iconen, hotspots en verschillende wijken. 'Geef je over aan de fonkelende magie om je heen' zoals ze dat in Maastricht zeggen.


Kerstmarkt Düsseldorf

Mijn absolute favoriet! Düsseldorf is zonder de kerstmarkt al een heerlijke stad. Leuke winkels, gave hotspots en een goede sfeer. Maar met de kerstmarkt is het helemaal feest! De stad staat boordevol kraampjes met glühwein en bratwurst, nog meer lekkere drankjes én leuke handgemaakte kerstversiering. Ga overdag winkelen of maak een mooie wandeling langs de Rijn en als het een beetje schemerig wordt, ga je richting de kerstmarkt. De sfeer is dan nog beter en de lichtjes komen perfect tot hun recht! Kleine tip: zorg ervoor dat je van tevoren hebt geregeld wie de BOB is, want de verleiding om een lekker drankje te doen op de kerstmarkt in Düsseldorf is erg groot. Prost!

Met de auto richting Duitsland? Zorg er dan voor dat je autoverzekering goed geregeld is. Mocht een lompe Duitser jouw auto kapot rijden of jij bent niet bepaald de Max Verstappen van de groep, heb je in ieder geval alle schade gedekt. Een autoverzekering van Diks is een goede optie. Binnen 5 minuten kan je deze verzekering regelen en ze maken het overstappen een stuk gemakkelijker door alle papieren naar je toe te sturen. Je hoeft alleen nog maar een krabbeltje te zetten en het terug te sturen. Das ist sehr praktisch!

kerstmarkten 2018


Kerstmarkt Keulen

Iedereen die weleens in Keulen is geweest weet dat het een mooie stad is. De combinatie met een kerstmarkt maakt dit alleen nog maar beter. De stad heeft een grote kerstmarkt die uitloopt in allemaal kleine straatjes en pleintjes. Het mooiste gezicht is het plein vol kerstkraampjes en verlichting met daarachter de Dom van Keulen. Vooral ‘s avonds geeft dit je echt het ultieme kerstgevoel. Keulen is wel een eindje rijden, dus boek anders gewoon een hotel en maak er een weekend vol kerstmarkten van. It’s beginning to look a lot like Christmas!


Kerstmarkt Münster

Deze stad heeft maar liefst vijf kerstmarkten met samen circa 300 kraampjes. Niet gek dus dat er jaarlijks ruim 1.000.000 kerstfanaten richting Münster gaan. Kerstmarktgenot ten top! Of je nou de Aegidii, Rathaus, Lamberti, Kiepenkerl of Giebelhüüskesmarkt bezoekt, iedere markt heeft weer wat speciaals. Mijn favoriet is de kerstmarkt aan de voet van de Lambertikerk. Deze markt is omgeven door historische Duitse gebouwen en er staat een metershoge kerstboom. Als je nog niet in de kerstsfeer was ben je dat na het bezoeken van deze Weihnachtsmärkte ongetwijfeld!

kerstmarkten 2018 munster


Kerstmarkt Boedapest

Misschien niet de meest voor de hand liggende locatie om een kerstmarkt te bezoeken, maar de kerstmarkten in Boedapest zijn fantastisch. En je kunt er gelijk een citytrip aan vastplakken. Win-win! De bekendste kerstmarkt vind je op Vörösmarty Plein. Rondom de feestdagen wordt dit plein omgetoverd tot een huge kerstmarkt. Je kunt hier ruim 100 kraampjes bezoeken. Het leuke is dat hier ook veel locals komen, het zijn dus niet alleen Japanners met selfiesticks die hier rondslenteren. Deze markt staat vooral bekend om alle handgemaakte kerstdecoraties.

Tip: stop dus niet teveel in je koffer, want dan heb je gelijk een origineel cadeau voor onder de kerstboom 😃


Alvast veel kerstplezier en als je nog meer tips voor kerstmarkten hebt, dan hoor ik het graag!

Femke


PS: deze blog met kerstmarkten 2018 is een samenwerking van D&D en Diks verzekeringen