Food

Asian Bloody Mary

Geen cocktail is compleet zonder een mysterieus achtergrondverhaal. En zeg je mysterie, dan kom je ongetwijfeld uit bij de Bloody Mary. Volgens de ene bar is de cocktail vernoemd naar de moordlustige koningin Mary Tudor en de ander meent dat het drankje zijn naam dankt aan komiek George Jessel. Niemand die het weet. En vermoedelijk gaan we daar ook nooit achterkomen.

Bloody Mary's waren tot kort niet echt een sexy keuze. Het heeft (ook bij mij) een beetje bejaard imago, maar daar komt snel verandering in. Nu de gin & tonic hype ver over haar hoogtepunt is, wordt het tijd om te zoeken naar een opvolger. Als we de trendwatchers mogen geloven, dan kan dat zomaar de Bloody Mary worden. En daar kan ik mij zeker in vinden.

Daarom hieronder het recept voor mijn favoriet: een spicy Asian Bloody Mary

Wat heb je nodig

- 150 milliliter tomatensap
- 50 milliliter vodka
- 15 milliliter sojasaus
- 2 plakken ontbijtspek
- sap van 1/4 citroen
- theelepel chilisaus
- snuf gemalen chilipeper
- snuf peper
- hoisinsaus
- bleekselderij

Smeer de plakken ontbijtspek in met hoisinsaus en bak deze op laag vuur uit. Geen zin om in de keuken te staan? Koop dan kant-en-klaar uitgebakken repen bacon en besmeer deze met hoisin. Minder lekker, maar een prima oplossing (voor wanneer je een kater hebt...).

Meng voor de Asian Bloody Mary de rest van de ingrediënten door elkaar. Zelf houd ik niet van ijsklonten door mijn drankje, maar 'officieel' moeten er wel een paar in. Net wat je zelf lekker vindt. Maak het af met de plakken bacon en een stuk bleekselderij. Easy toch?

Het origineel

De Bloody Mary kent vele vormen en manier om te serveren. Is het de eerste keer dat je de cocktail drinkt? Dan kan je misschien beter voor het authentieke recept van Marlous van Last Days of Spring gaan. Net zo lekker en een perfecte manier om te wennen aan dit uitgesproken drankje!

Cheers to the weekend!

Sander


Al zin gekregen in een Asian Bloody Mary of blijft een cocktail met tomatensap toch nét niet jouw ding?