Food

Oreo taart met Tony's Chocolonely

Oreo's, zoals je weet zijn wij er dol op. Er is inmiddels ook al een hele lading Oreo recepten op Dudes & Dont's te vinden. Van cheesecakes tot brownies. Een recept met Tony's Chocolonely stond nog niet online. Tot vandaag.  En pas op, want deze Oreo taart met stukken Tony's is verslavend lekker!

Hieronder het recept voor een ontzettend makkelijke: Oreo taart met Tony Chocolonely karamel zeezout

Wat heb je nodig

Voor de bodem

- 300 gram Oreo's (2 rollen)
- 100 gram roomboter

Voor de vulling

- 300 gram pure chocolade
- 250 milliliter slagroom
- een reep Tony's Chocolonely karamel zeezout

Maal in een keukenmachine de Oreo's fijn. Smelt ondertussen de roomboter en roer deze door de gemalen koekjes. Bekleed een bakvorm met bakpapier, verdeel de Oreo's over de bodem en druk stevig aan. Zet de bodem van de Oreo taart ondertussen in de koelkast.

Breek de pure chocolade in stukjes en breng samen met de slagroom zachtjes aan de kook. Als de chocolade is opgelost, kan je deze over de bodem gieten. Breek de reep Tony's Chocolonely in kleine stukjes over de taart. Zelf strooi ik altijd een beetje grof zeezout over de taart, maar dat hoeft niet per se. Zet de Oreo taart minimaal 2 uur in de koelkast om hard te worden.

Snijd in zo'n 10 grote stukken en de taart is klaar om te serveren.

Eet smakelijk!

Sander


PS: je kunt de reep Tony's natuurlijk ook prima vervangen voor andere chocolade (van het merk).