Lifestyle

5 Essentials voor elke klusser

Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of net begint met het opbouwen van je gereedschapskist, er zijn een paar items die simpelweg niet mogen ontbreken. In dit artikel delen wij vijf items voor in je gereedschapskist die bij niemand mogen ontbreken en vertellen we je waar je op moet letten bij de aanschaf. Let op: ga voor hoogwaardig en kwalitatief gereedschap. Je kunt bijvoorbeeld Festool gereedschap kopen, daar heb je immers het beste en het langst plezier van. Het is verleidelijk om een goedkope kit te halen met alles erin, maar het loont om per item heel zorgvuldig te kijken naar wat jouw persoonlijke behoeften zijn op het gebied van gereedschap.

Schroevendraaiers

Schroevendraaiers zijn van onschatbare waarde voor vrijwel elke klus. Zorg ervoor dat je een set hebt met verschillende koppen, zoals sleufkop en kruiskop, om elke mogelijke klus aan te kunnen pakken. Let bij de aanschaf op ergonomische handvatten die comfortabel zijn om vast te houden en te draaien. Duurzaamheid is ook belangrijk, dus kies voor schroevendraaiers met gehard staal om breken en buigen te voorkomen.

Een hamer

Een degelijke hamer is een must-have voor diverse klussen, van timmerwerk tot het ophangen van schilderijen. Kies een hamer met een comfortabel handvat dat stevig in je hand ligt en niet gemakkelijk uitglijdt. Het gewicht van de hamer is ook belangrijk - een balans tussen licht genoeg voor precisie en zwaar genoeg om krachtig te kunnen slaan. Sta je in de gereedschapswinkel, neem dan een aantal hamers in je handen en voel wat het doet.

Rolmaat

Voor nauwkeurige metingen en het markeren van materialen is een rolmaat essentieel. Ga voor een rolmaat met een stevige behuizing en een vergrendelingsmechanisme om de meting op zijn plaats te houden. Een duidelijk leesbare schaalverdeling en een riemclip maken het nog handiger. Onthoud dat nauwkeurige metingen de basis vormen voor een succesvolle klus, dus kies een rolmaat die betrouwbaar is.

Een waterpas

Of je nu een plank installeert of een schilderij ophangt, een waterpas levert jouw garantie voor een perfecte rechte lijn. Tegenwoordig bestaan er ook digitale waterpassen. Deze zijn extra nauwkeurig en gemakkelijk te hanteren.

Een goed tangenset

Tangen zijn veelzijdige gereedschappen die van pas komen bij een breed scala aan klussen. Kies voor een combinatietang, die zowel draadsnijders als een lange neus heeft. Hiermee kun je draden knippen, vastgrijpen en buigen. Ergonomische handvatten en een stevige constructie zijn belangrijk, zodat je comfortabel kunt werken zonder dat het gereedschap snel verslijt. Welke tools moet jij nog halen?