Lifestyle

Jouw ideale hoekbank kiezen

Bij het kopen van een hoekbank komt veel meer kijken dan je vooraf verwacht. Hij moet er niet alleen mooi uitzien, maar ook goed in de ruimte passen, voldoende zitplekken bieden en comfortabel zijn om op te zitten. Zeker omdat er zoveel keuze is, kan het vinden van jouw ideale hoekbank een grote uitdaging lijken. Maar maak je geen zorgen, we gaan je hierbij helpen!

Het juist formaat

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe bank, is het belangrijk om eerst wat meetwerk te verrichten op de plek waar je hem wilt plaatsen. Je moet bepalen hoe je de bank wilt neerzetten en meten welk formaat er in de ruimte past. Als je graag een hoekbank wilt, moet je ook nadenken over aan welke kant je het loungegedeelte wilt plaatsen. Hierbij moet je rekening houden met het aantal zitplaatsen dat je handig vindt. Het is namelijk fijn als iedereen in het huishouden comfortabel op de bank kan zitten.

Welk model kies je?

Als je een nieuwe bank wilt kiezen, zijn er veel verschillende modellen en opstellingen om uit te kiezen. Met een hoekbank heb je vooral veel opties en keuzes. Zelfs als je beperkte ruimte hebt, kun je nog steeds een kleinere hoekbank vinden met bijvoorbeeld 3 zitplekken. Hoekbanken hoeven niet altijd de standaard L-vorm te hebben. Als je wat meer ruimte hebt, is een U-vormige hoekbank ook een goede optie. Met een grote U-vormige bank zal iedereen een comfortabele zitplek hebben. Zo kun je altijd een hoekbank vinden die het beste bij je woning past.

De modulaire hoekbank

Een modulaire hoekbank is een handige keuze als je flexibiliteit wilt. Deze bank bestaat uit losse delen die je zelf kunt combineren en verplaatsen. Zo kun je de opstelling van de bank aanpassen wanneer je dat wilt. Wil je gezellig samenhangen of heb je meer zitruimte nodig voor gasten? Met een modulaire hoekbank kun je het makkelijk regelen. Ook kun je later extra delen toevoegen als je meer zitplekken nodig hebt. Het is dus een praktische en aanpasbare bank voor jouw huis.

Hoeveel zitplekken nodig?

De meeste mensen kiezen thuis voor een 2-zits- of 3-zitsbank, omdat dat het meest gangbaar is. Bij het tellen van zitplekken wordt het loungegedeelte van een hoekbank als één zitplek geteld. Hoeveel zitplekken je nodig hebt, hangt af van de ruimte en de thuissituatie. Je kunt dit bepalen door te bedenken hoeveel mensen er vaak op de bank zitten, zoals huisgenoten of bezoekers. Op basis daarvan kun je de ideale hoekbank vinden en hoef je alleen nog de stof, kleur en afmeting te kiezen om jouw perfecte hoekbank te vinden!