Travel

Van camping tot glamping

Of je nu al jaren van het kamperen bent, of pas net komt kijken, er zijn talloze soorten campings en glampings waaruit je kunt kiezen. Bij elke soort kamperen hoort ook weer een ander soort tent en daar vertellen we je graag meer over in dit artikel. Want voor welke soort tent kun je gaan, en wat zijn de voordelen per tent? Lees verder om erachter te komen.

 

Verschillende soorten campings

Er zijn verschillende soorten campings waar je heen kunt en wij zetten er een aantal op een rij, zodat jij een keuze kunt maken:

 

  1. Natuurcampings: wanneer je een echte natuurliefhebber bent, kies je voor een natuurcamping. Deze campings bevinden zich vaak in afgelegen gebieden, midden in de natuur. Op deze camping is het echt back to basic. Er zijn vaak weinig voorzieningen om zo veel mogelijk een te blijven met de natuur.
  2. Familiecampings: wanneer je een gezin hebt kies je voor een familiecamping. Op dit soort campings worden er vaak activiteiten georganiseerd voor het hele gezin, waardoor het ideaal is om hierheen te gaan met kleine kids. Ook is er vaak een zwembad aanwezig.
  3. Glampings: een glamping is echt glamoureus. Het is nog wel kamperen, maar op een hele andere manier. Er staan vaak al tenten voor je klaar die luxe zijn ingericht, waardoor je alle gemakken hebt van thuis. Er zitten vaak comfortabele bedden in en soms zelfs keukens en badkamers. 

 

Verschillende soorten tenten

Er zijn vele verschillende soorten tenten waaruit je kunt kiezen. We zetten er hieronder een aantal op een rij voor je:

 

  1. Tipi tent. Een tipi tent is geïnspireerd op traditionele inheemse structuren. Ze hebben een iconische kegelvorm en zijn meestal gemaakt van katoen of canvas. Het voordeel van een tipi tent is dat je redelijk veel ruimte hebt. Ook zien ze er ontzettend leuk uit en heb je veel ventilatie in deze tenten.
  2. Safari tent. Een safaritent is een vrij luxe tent die vaak te vinden is op glampings. Deze tenten zijn ruim, stijlvol en comfortabel ingericht. Ze zijn vaak voorzien van echte bedden, zithoeken en soms zelfs een eigen badkamer. Met een safari tent heb je nog wel het gevoel dat je aan het kamperen bent, maar wel echt in een luxe vorm. Dit maakt het geschikt voor mensen die pas net gaan kamperen en nog moeten wennen aan het idee. Je kunt een safari tent kopen wanneer je wilt gaan kamperen! 
  3. Koepeltent. Een koepeltent is eigenlijk een tent die het meest bekend is. Het staat bekend om zijn eenvoudige opzet en draagbaarheid. Koepeltenten zijn vaak licht in gewicht, wat het gemakkelijk maakt om te tillen. Wanneer je van eenvoud houdt, kies je voor de koepeltent.