Tech

De s(l)imste oplossing

Stel. Jij bent net jarig geweest en je opa was zo lief jou de allernieuwste iPhone 11 cadeau te doen. Glanzend zwart en maar liefst 125 gieg! Lucky dude! En dan staat ook nog eens jouw huidige abonnement op het punt te verlopen. Wat doe je dan? Juist! Je sluit een sim only-abonnement af. Waarom? Dat ga ik je haarfijn uitleggen.

Sim only is voordelig

Het is je vast niet onbekend, maar voor alle zekerheid deel ik het toch met je: een sim only-abonnement is een stuk voordeliger dan andere abonnementen. Neem maar eens een kijkje bij T-Mobile en je snapt meteen wat ik bedoel. Gemiddeld is een sim only-abonnement zo’n 80% goedkoper dan wanneer je een telefoonabonnement met toestel afsluit. Werkt je oude telefoon nog? Ook als je geen spiksplinternieuwe smartphone op zak hebt is een sim only-abonnement zeker het overwegen waard. Het kan je zo maar eens aardig wat geld besparen.

Makkelijk wisselen

Met sim only wissel je makkelijk van telefoon. Durf je het niet aan je allernieuwste gadget mee te nemen naar de sportschool, op de boot of naar de kroeg? Snap ik. Al moet ik toegeven dat ik iets te weinig in sportscholen en op boten te vinden ben. Maar de kroeg of een festival, tja... En of je bier nou blond, pils of dubbel is, voor elk biertje geldt: als je er al wat op hebt en je laat het over je telefoon vallen, is dat zonde van zowel je telefoon als van je bier.

Als je mobiel stuk gaat

Lukt het je niet jouw telefoon heel te houden? Dan scheelt het bij een sim only-abonnement dat je niets meer af hoeft te lossen. Bij een abonnement met toestel moet je maandelijks dat hoge bedrag gewoon door bij blijven betalen. Kapot of niet. En dan is de kans groot dat je nu ook nog een ander toestel aan moet schaffen. Dubbel pech.

Aanpassen of opzeggen

Als je een abonnement afsluit met toestel, betaal je niet alleen maandelijks een hoog bedrag. Je zit er meestal ook twee jaar aan vast. Een sim only-abonnement is maandelijks opzegbaar. Vind ik heel handig. Hoeveel je belt, smst (als je dat nog doet tenminste) en online bent is toch altijd een beetje een gok. Heb je iets te vaak 'mij niet bellen' gezegd en blijft het daardoor verdacht stil? Dan is dat met een sim only-abonnement geen ramp. Je kunt elke maand je belminuten of data omhoog of omlaag bijstellen.

Keuze uit heel veel telefoons

Je bent vrij om uit alle telefoons te kiezen die er maar te vinden zijn. Je bent dus niet gebonden aan het aanbod van combinaties tussen smartphones en abonnementen. Kleine side note: de telefoon moet wel simlockvrij zijn anders werkt je simmetje niet.

Geen BKR-registratie

Met een sim only-abonnement schaf je geen toestel op krediet aan en word je niet in het BKR-register geregistreerd. Dat lijkt misschien niet zo heel spannend, maar als je ooit een hypotheek af wil sluiten wordt hiernaar gekeken. Zonder BKR-registratie zou je toekomstige huis zomaar eens een kamer meer kunnen hebben. Dat wordt dan natuurlijk de logeerkamer voor je lieve opa. Want eerlijk is eerlijk: dat grote huis is dan toch wel een klein beetje aan hem te danken 😉

Genoeg redenen dus om over te stappen op sim only!

Femke


PS: dit is een gesponsorde samenwerking tussen T-Mobile en D&D