Tech

Op vakantie? Download dan deze handige reisapps!

Tegenwoordig pronken mijn smartphone + toebehoren bovenaan het 'to pack-lijst' wanneer ik op vakantie ga. Op Schiphol staan en bedenken dat die (peperdure...) oplader nog op mijn nachtkastje ligt, behoort namelijk tot mijn doemscenarios. De tijd van alleen maar sms'en op reis ligt ver achter ons. Van het zoeken naar de leukste koffietentjes tot het fixen van goedkope taxiritten dankzij alle reisapps haal ik het optimale uit mijn vakantie.


Here We Go

Gelukkig belooft het beter te worden, maar databundels en het buitenland zijn nog altijd geen vrienden. Met de gratis navigatie app Here We Go download je - op een WiFi rijke hotelkamer - vooraf wegenkaarten. Zo hoef je jouw broodnodige MB's niet in te zetten voor iets simpels als het zoeken van de juiste route.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

reisapps here we go


WiFi Finder

Ook in het buitenland behoort WiFi tot een van onze eerste levensbehoeften. Nu zal je in Las Vegas of Barcelona niet snel zonder zitten, maar op het Keniaanse platteland is het een heel ander verhaal. Met de app Wifi Finder is de dichtstbijzijnde hotspot altijd binnen handbereik. Oké, bijna dan. Download voordat je op vakantie gaat de uitgebreide database. Deze kan je op locatie offline gebruiken. Binnen een paar seconden verschijnen alle openbare netwerken in de buurt. Handig!

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

reisapps


Citymapper

Het is een van handigste reisapps voor wie een grote wereldstad gaat ontdekken: Citymapper. De app laat zich het beste omschrijven als een soort 9292, maar dan voor het buitenland. Van New York tot Tokio en van Sydney tot Mexico Stad, voor veel steden zoek je in een handomdraai uit welke trein, metro of tram je in moet stappen.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

reisapps apps reizen citymapper


VSCO

Hier verschijnt geen foto op Instagram of Facebook voordat deze door VSCO is gehaald. Vele filters, opkrikken van de kleur en verscherpen, de app maakt van een matige foto een klein meesterwerk. Schiet met je nieuwe Huawei telefoon haarscherpe beelden, haal deze door de reisapp en wedden dat iedereen jaloers is wanneer je deze plaatst op social media. Ik ben fan!

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

reisapp vsco


Favoroute

Met Favoroute heb je een persoonlijke reisgids op zak. Voor tientallen bestemmingen hebben ruim 200 locals en reisexpert hun favoriete tips verwerkt in een cityguide. Van de lekkerste bakker in Antalya tot de mooiste route door Curaçao, je komt gegarandeerd op plaatsen waar amper toeristen zijn te vinden. Voor niets verschijnt een van de handigste reisapps op je iPhone. Elke cityguide kost vervolgens een paar euro. Deze kan je offline gebruiken. Dat dan weer wel.

De app is beschikbaar voor iOS.

reisapps favoroute


PackPoint

Een slimme meid is op der toekomst voorbereid. En wedden dat die slimme meid ook dol is op PackPoint! De app is een super handige manier om niets te vergeten wanneer je op vakantie gaat. Maak gemakkelijk een lijstje aan en vink deze af zodra het in je koffer ligt. Handig!

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

reisapps packpoint


Tripadvisor

Waar zou de wereld zijn zonder Tripadvisor? Volgens mij is het inmiddels de meest gedownloade van alle reisapps en staat die zelfs bij je moeder op haar smartphone. Niets voor niets, want de app is en blijft zeer handig om uit te zoeken waar je heerlijk eet, voor weinig overnacht of welke hotspot je echt niet mag missen. Tip: houd wel rekening met de locatie en haar bezoekers. Zo hebben Rick en ik op Malta heerlijk gegeten bij laagscorende tentjes en uiterst ranzig gedineerd bij de hoogst aangeschreven restaurants. Puur omdat de Britten ook op vakantie het liefst gefrituurde eieren en bonen in tomatensaus eten...

De app is beschikbaar voor iOs en Android.

reisapps tripadvisor


Trail Wallet

We weten allemaal dat het geld op vakantie rijkelijker vloeit dan eh.. 'normaal'. Helemaal niet erg natuurlijk, maar het kan geen kwaad het enigszins in de gaten te houden. Met de Trail Wallet is dat een fluitje van een cent. In de reisapp is in één oogopslag te zien hoe groot jouw budget (nog) is. Je moet wel elke dag trouw invoeren wat er allemaal is uitgegeven, maar dan is wel duidelijk of je die avond luxe kunt dineren of langs de McDonalds moet.

De app is beschikbaar voor iOS.

reisapps


Uber

Een van de meest besproken reisapps is ongetwijfeld Uber. Op sommige plekken omarmt, op andere plekken zo illegaal als de pest. Makkelijk is het altijd. Niet alleen kom je voordelig van A naar B, maar gezeik over geld is verleden tijd. Vooraf is namelijk duidelijk hoeveel de rit kost en ook het betalen loopt via de app. Dus niet alleen handig in Amsterdam, maar ook in de rest van de wereld.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

reisapps uber


Duolingo

Habla español? Parlez-vous Français? あなたが話します? Vragen die je vast krijgt tijdens een vakantie. Door de vertaalapp Duolingo geef je voortaan direct antwoord. Met de app is het niet alleen mogelijk om direct zinnen te vertalen, maar ook om korte taalcursussen te volgen. Zo ga je voorbereid op reis én red je jezelf overal te wereld. Ciao!

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

apps reizen duolingo


Stay.com

In de app Stay.com delen locals hun favoriete hotspots, mooiste bezienswaardigheden en de hipste feestjes. Maar bijvoorbeeld ook workshops en pop up winkels. Kijk wat er te doen is in de buurt van jouw hotel of hostel en ga mee met de flow van de stad.

De app is beschikbaar voor iOS en Android.

reisapps stay.com


Welke reisapps gebruik jij het liefst op vakantie? Let us know!

Sander


PS: dit is een gesponsorde samenwerking tussen Ben en Dudes & Dont's.