Feestjes

Dit zijn drie manieren om je huis kerstproof te maken

Kerst komt er bijna aan en dat betekent dat je je huis weer kunt omtoveren tot een waar winterparadijs. Of je nu een fan bent van zoveel mogelijk decoratie of het liever wat simpeler houdt, wat gezelligheid in je huis is onmisbaar tijdens de donkere wintermaanden. In deze blog delen we een aantal tips voor hoe jij je huis helemaal klaar kunt maken voor de kerst, zodat jij alvast in een feeststemming raakt voor de feestdagen.

 

Kerstboom

Als je denkt aan kerstdecoratie, denk je aan een kerstboom. Dit is vaak het middelpunt van de kerstdecoratie in verschillende huishoudens. Ga jij voor een echte boom met heerlijke dennengeur, of kies je toch liever voor een kunstboom zodat je niet elke dag naalden hoeft te vegen? Wat je ook kiest, de versiering van de kerstboom is een onmisbaar moment tijdens de feestdagen. Bij de versiering van de boom, kun je ook voor verschillende decoraties kiezen. Zo zijn er slingers met kerstlichtjes in koele kleuren, zoals wit of blauw, maar ook kun je de boom versieren met lichtjes in een warme, gelige kleur. Of maak het helemaal vrolijk met kleurrijke lichtjes. Heb je de verlichting in de boom gehangen? Dan is het tijd voor de ornamenten. Sommige mensen gaan voor een kleurenthema, anderen hangen alle soorten en kleuren in de boom. Wel is het belangrijk dat het past bij de rest van je interieur, zodat het er niet rommelig uit gaat zien. Natuurlijk maak je de boom helemaal af met een piek. Heb je geen ruimte voor een grote kerstboom? Dan is het ook een mogelijkheid om wat kleine kerstbomen aan te schaffen en neer te zetten. Zo haal je toch die kerstsfeer in huis.

 

Decoratie

Naast de kerstboom zijn er nog veel meer manieren om je huis te versieren voor de kerst. Het belangrijkste is dat de decoratie past bij je interieur en dat het er gezellig uit ziet. Om inspiratie op te doen, kun je naar kerstmarkten in Oberhausen gaan. Hier staan allerlei kraampjes met verschillende decoratie voor jouw huis. Hier vind je vaak ook unieke en traditionele kerstversiering waarmee je je huis pas echt gezellig maakt. Hang een mooie krans aan de voordeur en leg een vrolijke deurmat neer om gasten een warm welkom te heten. Voeg wat kussens toe aan de bank voor nog meer gezelligheid, bijvoorbeeld in de vorm van een sneeuwvlok of met een leuk winters tafereel op de voorkant. Leg slingers met lampjes neer voor de ramen en langs je plantenpotten. En schaf leuke waxinelichthouders aan voor die donkere winteravonden, om het binnen helemaal knus te maken.

 

Dinertafel

Het kerstdiner is vaak het hoogtepunt van de kerstdagen. Of je het nu met dierbaren viert of klein houdt, het is natuurlijk wel net zo leuk om de tafel mooi aan te kleden. Heb je niet zoveel in huis om je tafel mee te dekken? Ga dan kerstshoppen in een grote stad of op een kerstmarkt in of buiten Nederland. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een traditionele kersttafel met rode en groene kleuren met daarbij speciaal kerstservies. De mogelijkheden hiervoor zijn ieder geval eindeloos, uiteindelijk gaat het erom dat het voor een gezellige sfeer zorgt.