Feestjes

Tips voor een overnachting tijdens een festival

Het festivalseizoen is weer in volle gang! Na twee jaar zonder festivals te hebben gezeten is de kans groot dat jij er deze zomer ook minimaal één gaat bezoeken! Ga je dan voor de full experience en blijf je overnachten op het festivalterrein? Dan ben je vast op zoek naar wat handige tips om de nachten te overleven. In deze blog zetten we daarom wat tips voor je op een rijtje!

Vind de juiste tent

Voor je overnachting op het festival moet je natuurlijk een goede tent vinden. Het is begrijpelijk dat je voor zo’n overnachting geen dure en luxe tent wil aanschaffen. Toch is het wel prettig als je wel een beetje comfortabel kunt slapen; zeker als je meerdere dagen gaat feesten! Daarnaast moet de tent ook nog eens makkelijk op te zetten zijn, want je wil natuurlijk zo snel mogelijk gaan feesten! Gelukkig zijn er veel pop up tenten die je eenvoudig neerzet en ook nog eens genoeg ruimte bieden voor jou en je spullen. En wie weet een +1 😉

Neem warme kleding mee

Het is zomer, maar de Nederlandse nachten zijn soms best koud. Neem daarom voldoende warme kleding mee, zodat je niet onderkoeld raakt. Als je je overdag / in de loop van de avond warm kleedt zul je het ’s nachts in je tent ook een stuk minder koud hebben. Wanneer je het al koud hebt is het namelijk moeilijk om het ’s nachts weer warm te krijgen. Vergeet ook geen regenponcho mee te nemen. In ons natte kikkerlandje moet je er niet raar van staan te kijken als er opeens een zomers buitje opzet. Wederom: als je eenmaal doorweekt (en dus koud) bent is het helemaal moeilijk om het weer warm te krijgen.

Time je douchemoment

De festivals staan erom bekend: de lange rijen voor de douches op het festivalterrein. Niet zo gek, want iedereen zal zo ongeveer op hetzelfde moment ontwaken en richting de douche wandelen. Daarom doe je er goed aan om je douchemoment te timen. Kies er daarom voor om laat in de avond te douchen en anders heel vroeg in de ochtend. Je moet er dus even wat voor over hebben, maar dan kun jij wel meteen lekker douchen!

Pak genoeg rust

Het is natuurlijk erg verleidelijk om zoveel mogelijk uit je festival te halen en weinig te slapen. Maar onthoud dat het wel verstandig is om voldoende rust te pakken. Warmte, alcohol, ongezond eten en weinig slaap is geen goede combinatie. Lukt het je – door een drukke timetable vol met je favoriete artiesten – niet goed om aan je uren slaap te komen? Kijk dan of je tussendoor misschien een uurtje in je tent kunt gaan liggen. Zo pak je toch even wat rust mee.

Weet jij al welk festival je gaat bezoeken deze zomer? Met deze tips kun jij ongestoord overnachten tijdens jouw favoriete festival!


PS: dit is een gesponsorde samenwerking tussen Action en Dudes & Dont's