Lifestyle

D&D favorieten: 2017

Het is pas 4 januari, maar 2017 lijkt alweer een aantal eeuwen geleden. Inmiddels is alle alcohol wel weggetrokken uit ons bloed en zijn de eerste goede voornemens waargemaakt. En gesneuveld. Maar jullie hadden nog één ding uit vorig jaar van ons te goed: de welbekende blog met favorieten.

Want favorieten waren er in 2017 meer dan genoeg. We verhuisden naar een gloednieuw kantoorpand, vlogen de halve wereld over, openden een eigen pop up restaurant, maakten de nodige feestjes onveilig, gingen regelmatig uit eten, proostten met vrienden, zagen ladingen met films en zo kunnen we nog wel even doorgaan. We laten het je liever zien:


Januari

Het stond al een tijdje op de planning, maar in januari kwam de wens eindelijk uit: een eigen pop up restaurant. Na onze eendaagse Oreo stand in de Amsterdamse Foodhallen bleven we dit keer dichterbij huis. Bij Stads Food & Wine openden we eind januari voor twee dagen ons eigen restaurant. Binnen no time waren alle 70 plekken vergeven. Hoe vet!

Een ontzettend toffe ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is. Dus houd D&D goed in de gaten, want wie weet komt er binnenkort wel een vervolg 😉


Februari

Rick en Sander. In een wanstaltige outfit. Hossen op Hollandse hits. Zie je het voor je? Wij tot afgelopen februari eigenlijk niet. Maar toch lieten we ons overhalen om het eerst mee te gaan carnavallen. Toegegeven: het was eigenlijk ontzettend leuk. De kater de dag erna, minder.

Als we dan toch moeten kiezen, dan gaat dit duo liever voor een tof feestje. Bijvoorbeeld Pleinvrees On Tour later in de maand. Een van de absolute favorieten van afgelopen jaar. De closing party van het IFFR in Rotterdam was ook voor herhaling vatbaar.

En in februari lanceerden we onze eigen Dudes & Dont's tassen. Blijft tof om regelmatig wildvreemden met onze tote bags te zien lopen 😃 Heb jij er al een?


Maart

De derde maand was eigenlijk relatief rustig. Sander deed gek en nam een veganistische kookvideo op met onze vegan vriendin Jonna. En voor de rest maakten we vooral plannen voor de zomer. Daarover later uiteraard meer.


April

Al een aantal edities voorziet ons marketingbureau Code Blauw (nieuwe website is bijna klaar 😉 ) het Barneveldse hardloopevenement de Kippenren in hun communicatie. En ook elk jaar rennen we met een eigen team mee. Rick deed ruig en rende de 10 kilometer. Sander was zichzelf en koos voor de helft. Ver genoeg voor die jongen. Met een gemiddelde tweede plaats viel het eindresultaat zeker niet tegen. Op naar de winst in 2018!

Na het rennen haastte Rick zich door naar Parijs voor een weekje weg met zijn vriendin. Veel eten, eten, eten, eten, drinken, drinken, drinken en een beetje rondlopen. Er zijn zwaardere weken geweest dit jaar.


Mei

In mei kwam een grote droom van ons uit. We tekenden namelijk voor een gloednieuw kantoor. Toen we samen met Sjoerd 2,5 jaar geleden Code Blauw begonnen, hadden we nooit gedacht na 1,5 jaar al te moeten verhuizen. Na de krabbel begon alle hectiek pas. Want 180 vierkante meter richt je niet zomaar even in. Dat bleek wel.

Halverwege de maand mocht Sander iets heel vets doen. Hij werd namelijk door Albert Heijn uitgenodigd om voor 24 uur naar de Provence te vliegen. Chateaus bezoeken, lekker eten en vooral veel wijn drinken. Lekker decadent.

Op feestjes- en concertengebied was het ook meer dan prima. We dansten op het strand bij Woodstock Bloemendaal, in de Marktkantine op onze favoriete DJ's Worakls en N'to en bij Thomas Azier in Paradiso. Kan slechter.


Juni

De zesde maand van 2017 knalde binnen met Pleinvrees Am Strand. Dat zette meteen de toon voor een bomvolle zomer. In juni stonden er veel etentjes in de agenda, maar de tofste was de barbecue die Weber bezorgde. Samen met familie en alle collega's toverden we de lekkerste gerechten op tafel. Hele stukken zalm, moink balls, juicy burgers en meer. Een ontzettend geslaagde avond! Check hier het uitgebreide fotoverslag 😃

Later in de maand stapte Sander op het vliegtuig voor 3 weken rondtrekken in Thailand. Spannend.


Juli

In zijn eentje Bangkok onveilig maken, cocktails drinken aan het strand, tigmiljoen tempels bezoeken, eten bij locals en helemaal niets doen aan het zwembad. Sander had het zwaar terwijl Rick in Nederland het fort bewaakte. Niet veel later vloog hij gelukkig zelf naar Griekenland toe voor een paar weken eilandhoppen. Yes, juli was een maand vol zon, zee en zuupen.


Augustus

En toen was het alweer augustus. De mussen donderden van het dak en Sander. Tsja. Sander besloot toen te verhuizen. Handig met dit weer. Het scheelde dat we die maand genoeg tripjes hadden om even uit te waaien. Op een sloep door de Utrechtse grachten jagen, uit eten bij sterrenzaak Merlot, uit eten bij NELIS West, borrelen op het Preuvenement en ondertussen de nodige woonwinkels bezoeken. Eind augustus begon namelijk de inrichting van ons kantoor.


September

De eerste maandag van september was zwaar. Niet alleen omdat we het weekend daarvoor op Pleinvrees Festival waren - al jaren favoriet -, maar omdat die maandag alles tegenzat. Terwijl Sjoerd hem voor D&D childe op Kalymnos, droop het zweet hier van onze koppen af. Banken omhoog tillen, sjouwen met bureaus, proberen niet voor 10K aan computers op de grond te laten vallen. En dan laten we acties van onhandige bouwvakkers even achterwege.

Lekker relaxen toen alles klaar was zat er ook niet echt in. Het eerste vrije weekend hielden we een groot openingsfeest én vierde Sander zijn verjaardag. Je raadt het al: het was weer een zware maandag.


Oktober

Oktober was een gekke maand. In meerdere opzichten. De ene week namen we afscheid van onze fissagurl Michelle. Wees gerust: ze ging backpacken en leeft dus nog gewoon. De andere week was het hossen op een boven verwachting leuk Oktoberfest. De week erna vloog Rick naar het prachtige Bologna. De week daarna haalden we lekker door tijdens Kölsch en Joris Voorn in de Gashouder tijdens ADE. En in de laatste week gingen we traditiegetrouw eten op sterrenniveau met onze vaders. Dit keer bij De Oranjerie.

Geen idee of dit tijdtechnisch allemaal precies klopt, maar we maakten in ieder geval veel mee 😉


November

Er was een absoluut hoogtepunt in november. We vlogen namelijk naar familie van Sander in Zuid-Frankrijk. Middenin de Provence hebben ze een prachtig huis met een aantal olijfbomen. En die olijven moeten elk jaar geplukt worden. Joh!

Het stond al jaren op onze lijst, maar deze november kwam het eindelijk uit. Voor een kleine week verruilden we het koude Nederland voor het zonnige Frankrijk. Zo ontzettend gezellig! Er staat nog een uitgebreide travelblog op de planning, dus binnenkort lees je alle ins & outs.


December

De maand die maanden geleden lijkt. Is natuurlijk helemaal niet het geval. Vorige week stond Rick nog op de ski's in Oostenrijk.

December was een waardige afsluiter van 2017. Een feestje van Nachtcollege, heel veel borrels, het jaarlijkse Code Blauw kerstdiner, nog meer kerstdiners, skiën in Oostenrijk, proosten op het nieuwe jaar en meebleren met de Top 2000.


Wederom thanks voor het blijven bezoeken van Dudes & Dont's. Het was op bloggebied niet ons meest productieve jaar, maar toch blijven jullie massaal checken wat we doen. Maak er een te gek 2018 van!

Rick & Sander