Food

Kerstsnack: gevuld bladerdeeg met brie en cranberry

Lig jij nu al wakker van de gedachte aan het kerstdiner? Een klagende schoonmoeder, je vega nichtje dat alleen slablaadjes wegknaagt en opa die alle uren zwoegen in de keuken toch nooit waardeert. Kerstmis is al zwaar genoeg. Zelfs met een sympathieke familie. Daarom moet je vooral niet te moeilijk doen met hapjes.

Maak bijvoorbeeld deze kerstsnack: gevuld bladerdeeg met brie en cranberry. Perfect voor mannen die beloofden dit jaar écht eens iets te maken of keukenprinsessen die al genoeg aan hun hoofd hebben 😉

Wat heb je nodig

- 400 gram bladerdeeg (plakjes)
- 150 gram brie
- een ei
- cranberryjam
- tijm
- gedroogde rode peper

Verwarm de oven voor op 200 graden

Snijd de plakken bladerdeeg in 9 gelijke stukken en verdeel de helft van de vierkantjes over een bakplaat met bakpapier. Klop daarna een ei en smeer met een kwastje het bladerdeeg in met een dun laagje.

Gebruik 2/3 van de brie voor de vulling. Snijd deze in kleine stukken, leg op elk bladerdeegvierkantje een blokje en dek daarna af met nog een laag bladerdeeg. Smeer ook de bovenkant in met ei. Zet 12 minuten in de oven.

Haal de bladerdeegvierkantjes uit de oven. Verdeel de overige brie over de vierkantjes en bestrooi royaal met rode peper en tijm. Zet daarna nog 5 minuten in de oven.

Lepel om het af te maken een beetje cranberrysaus over de kerstsnacks. Kan je dit niet vinden, dan is bijvoorbeeld aardbeienjam ook prima.

Easy toch? Smakelijk!

Sander


PS: gaat je hart niet sneller kloppen van brie? Geitenkaas, blauwe kaas of een ouderwets stukkie Gouda smaakt ook lekker.