Food

Oreo Cake

In ons overzicht van oktober kon je lezen dat er voortaan minimaal eens per maand een Oreo recept online komt. Nou wil ik met die onhandige motoriek van mij nog weleens per ongeluk wat breken, maar een belofte zit daar zelden bij. Zeker niet als het om eten gaat! Hierbij dus de eerste uit hopelijk een reeks van vele recepten met ons favoriete koekje.

Het is wederom weer een makkelijk recept, dus trek dat schort aan en ren snel naar de keuken voor deze smeuïge: Oreo cake

Wat heb je nodig

- 200 gram roomboter
- 200 gram bloem
- 200 gram suiker
- 8 Oreo's
- 4 gram bakpoeder
- 2 eieren
- snufje zout

Verwarm de oven voor op 180 graden

Voor de Oreo cake maak je eigenlijk gewoon het standaard recept voor cakebeslag. Dus smelt de roomboter 1,5 minuut in de magnetron en mix ondertussen de suiker en eieren door elkaar. Voeg de gesmolten boter erbij en roer tot een glad geheel.

Schep nu lepel voor lepel de bloem, bakpoeder en een snufje zout door het beslag en laat het even mixen. Beboter ondertussen de cakevorm. Dit kan je met je vingers doen, maar bijvoorbeeld ook door wat boter te smelten en het vervolgens met een kwastje uit te strijken.

Pak een deegroller of koekenpan en mep de Oreo's helemaal fijn. Meng deze nu door het cakebeslag heen en verdeel het beslag daarna over de cakevorm. Zet de Oreo cake nu 45 minuten in de oven. Even wachten met aansnijden totdat de cake is afgekoeld en daarna in dikke plakken snijden.

Eet smakelijk!

Sander

PS: klik hier voor alle andere Oreo recepten op Dudes & Dont's