Lifestyle

De leukste tips voor een uniek interieur

Verhuizen, upgraden of de boel compleet omgooien. Iedereen is wel een keer uitgekeken op zijn interieur. Dit kan na een jaar of vijf zijn, maar soms heb je slechts een paar weken nodig. Zelf probeer ik ieder jaar iets te veranderen of te upgraden zodat mijn huisje Instagrammable en knus blijft. Een gezellig, fris huis bepaald namelijk ook je mood. Belangrijk om dit zo stijlvol mogelijk te houden dus 😉 Maar als je niet zo’n Pinterest goeroe bent als menig huisvrouw in Nederland, begrijp ik dat het best lastig kan zijn om dit project op te pakken. Daarom deel ik de allerleukste en uiteraard beste tips om je huis tot jouw huis te maken. Want, lekker cliché, there’s no place like home.


Mix & match met verschillende stijlen

De zoektocht naar de perfecte stijl is haast onmogelijk. Jij vind het classy leuk, je huisgenoot of partner weer industrieel. Probeer je daarom niet te veel vast te bijten op slechts een stijl. Het is namelijk ook leuk om verschillende stijlen te combineren om zo tot jouw eigen perfecte stijl te komen. Zo kan je bohemian best met scandinavisch combineren en retro en modern zijn ook een gouden combinatie. Let wel op dat je niet meer dan 2 stijlen gaat combineren in een ruimte. Dat kan namelijk rommelig overkomen.

Het is jouw interieur

Laat je niet op de kast jagen! De meeste mensen in je omgeving hebben waarschijnlijk allemaal wel wat te zeggen over hoe jij je interieur moet inrichten en wat de beste winkels zijn. Maar uiteindelijk ben jij degene die in dat huis slaapt, eet en Netflixt. Ga dus altijd uit van je eigen gevoel. Dat zorgt er gelijk voor dat je interieur uniek is en dat je geen spijt aankopen doet.

Bonustip: combineer nieuwe meubels met wat dierbare items. Bijvoorbeeld die leuke familiefoto waar alle aanhang op de zijkant staat geposeerd of een ouderwetse klok uit het huis van je oma. Zo creëer je gelijk die persoonlijke touch.

Do it yourself

Tik DIY in op Pinterest en de leukste ideeën komen uit dit platform rollen. Van salontafels tot een kapstok. Je kan het niet gek genoeg verzinnen. Zo kan je bijvoorbeeld met verschillende losse materialen een compleet nieuw meubel maken, maar het is ook altijd een leuke uitdaging om tweedehands meubels om te toveren tot iets splinternieuws. Maar voordat je zo’n DIY-project wilt starten is het wel essentieel om wat goed gereedschap in huis te hebben. Bijvoorbeeld een Makita decoupeerzaag of een boor. Uit ervaring weet ik dat deze twee altijd van pas komen dus ze zijn het geld zeker waard! En ben je niet zo handig met gereedschap of dingen zelf maken? Vraag dan vaders of moeders, opa’s en oma’s of een stel vrienden die handig zijn. Zet een lekker bakje koffie of pak een biertje erbij en iedereen is bereid je te helpen 😃

Heb jij nog leuke interieur tips? Laat het ons weten!


PS: deze blog is een samenwerking van D&D en Mtools.nl