Food

Doordeweeks: hoisin salade met gehakt

Op papier klopt er echt helemaal niets van deze hoisin salade. Menig foodie zal mij dan ook vervloeken bij het zien van de combinaties in dit gerecht. Lekker boeiend, want hier staat de salade regelmatig - met veel plezier - op tafel. Het is een ideale maaltijd voor doordeweeks én nog relatief gezond ook. Weinig te klagen dus. 

Hieronder het recept voor een snelle hoisin salade met onder andere gehakt, camembert, zelfgemaakte croutons en een eitje. Lekker!

Voor 2 personen heb je nodig

- 250 gram mager rundergehakt
- 100 gram camembert
- 4 sneeën brood
- 3 eieren
- 2 tomaten
- 1/2 krop ijsbergsla
- citroen
- hoisinsaus
- chilisaus
- witte wijnazijn
- knoflookpoeder
- chilivlokken
- peper en zout

Zet een pan met een laagje water op het vuur om dadelijk de eieren in te koken. Verwarm in een grote koekenpan een flinke klont boter + een scheut olie. Snijd de sneeën brood (mogen ook oude bolletjes of dergelijke zijn) in kleine blokjes en laat op laag vuur rustig krokant bakken. Schud regelmatig door. Verwarm in een kleine koekenpan een scheutje boter en rul hierin zachtjes het gehakt.

Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes en de tomaat in kleine blokjes en meng door elkaar in een grote kom. Doe ondertussen de eieren in de pan en zet de timer op 8 minuten. Maak een dressing van 6 eetlepels witte wijnazijn, 2 eetlepels hoisinsaus, 1/2 theelepel chilivlokken, peper en zout. Zo nauw komt het allemaal niet, doe vooral wat jij lekker vindt. Schenk over de sla heen. Snijd ook de camembert in blokjes.

Laat de eieren schrikken in koud water, pel ze en snijd een paar keer doormidden. Roer 3 eetlepels hoisinsaus en 3 eetlepels chilisaus door het gehakt en draai het vuur kort hoger, zodat het lekker sticky wordt. Breng de croutons op smaak met knoflookpoeder, zout en peper. En eventueel wat tijm of rozemarijn.

Roer nu alle ingrediënten door elkaar en rasp voordat je gaat eten een beetje citroenschil over de hoisin salade.

Eet smakelijk!

Sander