Food

Aziatische kipspiesjes met avocadodip

Rosé en Aziatisch eten. Ik had eerlijk gezegd nog nooit aan de combinatie gedacht. Maar tijdens mijn wijntrip voor Albert Heijn vertelde onze reisleider vol enthousaisme over de combinatie. Dat moest ik zelf echt eens proberen. 

Nou, zoiets hoef je mij natuurlijk geen twee keer te vertellen. Deze Aziatische kipspiesjes met een verrassende avocadodip zijn het resultaat. Grote kans dat het recept jouw nieuwe favoriet voor deze zomer wordt. Roseetje erbij en genieten maar.


Wat heb je nodig

Voor de Aziatische kipspiesjes
- 600 gram kippendij
- 180 milliliter sojasaus
- 180 milliliter water
- 150 gram honing
- 4 tenen knoflook

Voor de avocadodip
- 120 milliliter water
- 120 milliliter olijfolie
- 60 gram pistachenoten
- 30 gram peterselie
- 30 gram koriander
- 2 tenen knoflook
- 1 avocado
- 1/2 rode peper
- sap van een limoen
- theelepel zout

Ook wel handig
- satéstokjes
- een barbecue

Meng in een kom sojasaus, water en honing door elkaar. Pers de knoflooktenen en roer ook deze erdoor. Snijd de kippendij in kleine stukken en doe in de marinade. Dek het geheel af en laat minimaal zo'n 4 à 5 uur in de koelkast staan. Hoe langer hoe beter, dat komt de smaak alleen maar ten goede.

Leg de satéstokjes eventjes in een laagje water, zo voorkom je dat ze straks verbranden. Rijg de stukken kippendij aan de stokjes en leg ze op een voorverwarmde barbecue. Of eventueel kan een grillpan ook. Jouw feestje. Smeer de Aziatische kipspiesjes na 7 à 8 minuten in met de marinade en draai ze daarna om. Laat de spiesjes nog eens dezelfde tijd op de barbecue liggen.

Maak ondertussen de avocadodip. Meng alle ingrediënten - behalve de pistachenoten - door elkaar. Zodra het een glad geheel is, mix je ook de pistachenoten erdoor. 

Haal de spiesjes van de barbecue en sprenkel wat limoensap en koriander erover. Serveer met een frisse salade en brood, glaasje wijn erbij en aanvallen maar. Eet smakelijk!

Sander


PS: op zoek naar een lekkere wijn voor bij deze Aziatische kipspiesjes? Probeer eens mijn nieuwe favorietje: Côtes de Provence rosé.