Kijkbuis

Vooruitzicht 2014

Sinds wij onze Pathé Unlimited kaart hebben, zijn wij bijna wekelijks in de bioscoop te vinden. Het vooruitzicht voor 2014 is weer overweldigend te noemen. Maandelijks komen er heel wat kaskrakers voorbij om de (kritische) bioscoopbezoeker tevreden te stellen. Op welke films kunnen wij echt niet meer wachten? Je leest het hieronder!

PS: Klik op de titel voor een trailer van de film

12 Years A Slave

12 years a slave In

1841 wordt de Afro-Amerikaanse Solomon (Chiwetel Ejiofor) gevangen genomen en als slaaf aan het werk gezet op een katoenplantage. Na twaalf jaar gevangenschap wordt Solomon bevrijd en schrijft hij zijn verhaal op in het boek Twelve Years a Slave. De film is genomineerd voor praktisch elke filmprijs, dus hij is zeker het kijken waard! Te zien vanaf: 20 februari Update: Inmiddels hebben wij de viel gezien en 12 Years A Slave is zeker de moeite waard!

300: Rise of an Empire

300: Rise of an Empire In

het vervolg op 300 is te zien hoe de opmars van het Perzische leger ongehinderd verdergaat. Het enorme leger van Xerxes gaat ditmaal de strijd aan met de Spartaanse koning Leonidas. De Griekse stad Athene heeft de hulp ingeschakeld van de zeeheld Themistocles, waardoor de strijd op zee voorgezet wordt. Zal het oppermachtige leger van Xerxes eindelijk verslagen worden? Als groot liefhebber van de gelijksoortige serie Spartacus, kan Rick haast niet meer wachten. Liters bloed, vechten, seks én spektakel: wat wil een dude nog meer?

Te zien vanaf: 6 maart Update:

Inmiddels zijn wij naar 300: Rise of an Empire geweest. Niet mega bijzonder, maar een echte film voor dudes met lekker veel knokken!

Captain America: The Winter Soldier

Captain America: The Winter Soldier

Twee jaar na zijn avonturen in The Avengers probeert Steve Rogers (alias Captain America) zich aan te passen aan de 21ste eeuw. Na een aanval op de S.H.I.E.L.D.-agent gaat hij op onderzoek uit en komt tot de ontdekking dat de wereld (wederom) bedreigd wordt. Samen met Natasha Romanoff begint hij een strijd tegen hun nieuwe vijand: The Winter Soldier. Daarnaast worden ze ook achterna gezeten door huurmoordenaar Crossbones en maakt vliegende superheld Falcon zijn opwachting. Alle ingrediënten voor een heerlijke actiefilm dus!

Te zien vanaf: 27 maart Update:

De tweede Captain America film is echt het bekijken waard. Stukken beter dan deel één en het belooft veel voor The Avengers Age of Ultron!

Noah

Noah

Noach is de eerste in het rijtje Bijbelverhalen die verfilmd worden in 2014. Het verhaal is iedereen waarschijnlijk wel bekend: Noach krijgt van God de opdracht een Ark te bouwen omdat er een zondvloed aankomt. In deze verfilming van het verhaal wordt Noach door regisseur Darren Aronofsky neergezet als een historische superheld. Hierdoor krijgt verhaal net dat extra beetje power, wat het nodig heeft om niet heel saai en droog te worden. De trailer oogt spectaculair, dus wij zijn benieuwd!

Te zien vanaf: 17 april Update:

Een redelijk vermakelijke film met zo zijn rare elementen. Versteende engelen die helpen om de ark te bouwen, beetje vreemd!

The Amazing Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2

Peter Parker gaat het druk krijgen in de nieuwe Spider-Man film. Niet één, maar meerdere slechteriken komen naar New York om de stad te bedreigen. Welke trucs zal Spidey deze keer uit zijn eh.. vingers, moeten toveren om de inwoners van New York te beschermen? Uitstekend popcornvermaak van de bovenste plank! Of M&M's, natuurlijk.

Te zien vanaf: 24 april Update:

Spider Man, niet de beste superhero-film van het jaar, maar erg vermakelijk!

Godzilla

Godzilla, wie heeft er vroeger niet vol spanning voor de tv gezeten tijdens het zien van deze film? In 2014 is het radioactieve monster terug, en beter dan ooit! In de nieuwste versie van de film proberen o.a. Bryan Cranston (Breaking Bad) en Aaran Taylor-Johnson (Kick Ass) de wereld te behoeden van een ondergang. Dat kan haast niet meer misgaan!

Te zien vanaf: 15 mei Update:

Onze verwachtingen waren er hoog, maar konden helaas niet ingelost worden. Een zesje terwijl wij toch minimaal een 8 verwacht hadden. Jammer!

22 Jump Street

Agenten Tatum en Hill zijn terug in het tweede deel van de Jump Street reeks. Ditmaal infiltreren zij in een studentenvereniging van de lokale universiteit om zo een misdaadprobleem op te lossen. Deel 1 was hilarisch en de trailer van deze film ziet er weer enorm grappig uit, dus wij hebben alle vertrouwen in een lachwekkend tweede deel!

Te zien vanaf: 5 juni Update:

Minder leuk dan het eerste deel, maar wij hebben toch weer erg kunnen lachen om de acties van Tatum en Hill!

How To Train Your Dragon 2

How To Train Your Dragon is één van onze favoriete animatiefilms. Adembenemende animaties en een zeer origineel verhaal. Na lang wachten keren de Vikingen deze zomer eindelijk terug voor een tweede deel. Hiccup is inmiddels vijf jaar ouder en zijn vader vindt het tijd voor kleinkinderen. Samen met Toothless slaat hij op de vlucht en ontdekt een mysterieuze ijsgrot waarin duizenden wilde draken schuilen. Een vurige strijd tussen de draken en Vikingen barst los. En wat komt die geheimzinnige Dragon Rider toch doen? Goed nieuws voor de liefhebbers, het derde deel staat al voor 2016 gepland!

Te zien vanaf: 2 juli Update:

HTTYD2 is een waardig vervolg! De effecten zijn weer prachtig, de humor nog aanwezig en het verhaal was niet bijster origineel, maar keer prima weg.

Dawn of the Planet of the Apes

Dawn of the planet of the apes

Onder leiding van Ceasar zijn de genetisch gemanipuleerde apen terug. Na tien jaar onderdrukking is de, bijna uitgestorven, mensheid het zat. Zij gaan de strijd aan tegen de apen om voor eens en altijd uit te maken wie de heerschappij over de aarde bezit. De mens of de aap? In dit vervolg is James Franco ingeruild voor Gary Oldman (The Dark Knight), beter!

Te zien vanaf: 17 juli

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy is een van de films waar wij het meeste naar uitkijken. De nieuwste kaskraker binnen het Marvel Universum belooft de hit van deze zomer te worden. De film draait om een groep ruimtehelden die samen de strijd aangaan om een duistere kracht uit de ruimte te verslaan. De film lijkt lekker duister en komisch te gaan worden, dus dat klinkt ons als muziek in de oren.

Te zien vanaf: 14 augustus

Interstellar

Interstellar

De nieuwe film van Christopher Nolan is door mysterie omgeven. Over het verhaal is nog weinig bekend, maar het gaat over tijdreizen. Wetenschappers ontdekken een wormgat dat, op papier, verschillende perioden van tijd aan elkaar kan verbinden. Ontdekkingsreizigers gaan op onderzoek uit om zo de grenzen van het ruimtereizen te ontdekken. Nolan is één van de favoriete regisseurs van Rick, dus dat kan haast niet meer misgaan. Spannend!

Te zien vanaf: 6 november

The Hunger Games: Mockingjay Part 1

The Hunger Games Mockingjay Part 1

The Hunger Games is de meest succesvolle filmreeks van het moment. Gelukkig voor de fans, wordt het derde deel van het boek opgedeeld in twee films. In Mockingjay treedt Katniss naar voren als leider van de opstand tegen het machtige Capitol. Een gewelddadige oorlog dreigt en met Peeta in de macht van President Snow, komt Katniss voor helse dilemma's te staan. Wij hopen dat in dit laatste deel de actie echt gaat losbarsten, dat wat naar onze mening in deel twee een beetje vergeten is. We laten ons graag verrassen!

Te zien vanaf: 19 november

The Hobbit: The Battle Of The Five Armies

The Hobbit There and back again

Aan het einde van het jaar is het alweer tijd voor het laatste deel van The Hobbit trilogie. In het slot van deel twee konden wij zien hoe Bilbo en de dwergen Smaug wekten. In deel drie is de draak los en verwoest hij alles op zijn pad. Hoe gaat dit aflopen? Vooral Sander is een groot fan van deze reeks, dus hij moet nog even geduld hebben. Gegarandeerd een spektakel!

Te zien vanaf: 17 december

Op welke film kunnen jullie echt niet wachten?

Rick & Sander