Tech

Gastblog: Samsung Smart Switch

Vandaag aan Sjoerd de 'grote eer' om voor ons zijn eerste gastblog op Dudes & Dont's te schrijven. Sinds wij contentmarketingbureau Code Blauw zijn gestart zit die arme jongen dagelijks met ons opgescheept, dus wij vonden het de hoogste tijd om hem een podium te geven om zijn belevingen te delen. Vandaag over de Samsung Smart Switch!


Rick loopt tegenwoordig de hele dag als een Neder-Steve Jobs rond in een zwarte coltrui en op witte sneakers. En ja, Sander was echt aan het janken toen zijn nieuwe iPhone een dagje later kwam. Hartstikke leuk natuurlijk, een leven als die-hard Apple fan, maar ze hebben mij nog niet overtuigd om de 'grote wissel' te maken. En ik bekijk het gewoon objectief: want ja, ik heb ook gewoon een iPad. Maar ik heb ook al jaren Samsung smartphones. Werken altijd prima. Ik heb een laptop van Samsung. Ook goed. En een - best wel grote - Samsung smart tv. Kan ik zelfs zonder lenzen nog wat op zien. Het is gewoon handig om meerdere apparaten van één merk te gebruiken. Het ziet er min of meer hetzelfde uit en werkt min of meer hetzelfde. Je kunt eenvoudig switchen tussen de devices. Met de nieuwe functie Samsung Switch zou dat nog makkelijker gaan. Ik ben volgens Sander en Rick de aangewezen persoon om dit eens te testen. Bij dezen.

Wat is Samsung Smart Switch?

Zoals het merk zelf beschrijft, zet je met Smart Switch gemakkelijk je bestanden over van het ene op het andere apparaat; telefoon of tablet. Handig bijvoorbeeld wanneer je een nieuwe smartphone aanschaft.  Gewoon draadloos alles overzetten en geen geklooi meer met verdwenen contacten en verwijderde foto's. Alle bestanden in een keer overgezet. Ook handig voor Rick en Sander: het is zelfs mogelijk om alle bestanden van IOS naar Android te kopiëren.

Dat overzetten kan op een aantal manieren. Via de computer, via een speciale Smart Switch kabel of via de cloud of WiFi. Elke optie heeft zo zijn voor- en nadelen. De kabel gaat bijvoorbeeld sneller, maar dan moet je dus wel wachten totdat die geleverd is. Ik ga dan liever voor WiFi. Duurt misschien wat langer, maar waar heb je anno 2015 geen draadloos internet?

Is het een toevoeging?

Oké, een wereld veranderende uitvinding zou ik het niet willen noemen, maar makkelijk is het zeker. Niets zo irritant als eindelijk je nieuwe smartphone in handen hebben en vervolgens alle contacten handmatig moeten overzetten en belangrijke foto's naar jezelf mailen, of de hele tijd geheugenkaartjes switchen. We weten allemaal hoeveel gedoe dat altijd is. Met Smart Switch kun je in ieder geval meteen aan de slag.

Sjoerd


PS: dit is een gesponsorde samenwerking tussen Samsung en Dudes & Dont's