Tech

Hot online: videochat-app Houseparty

De digitale wereld is weer een nieuwe rage rijker: Houseparty. De videochat-app is de afgelopen dagen van niets opgeklommen naar de meest gedownloade applicatie wereldwijd en kent inmiddels miljoenen gebruikers. Bijkletsen met de squad was nog nooit zo makkelijk.

Wat is Houseparty

Houseparty is een app waarmee je videochat met vrienden. That's it. Dat kan met één persoon tot een groep van maximaal acht. Neem snel de dag door, maak die lunchafspraak waar het steeds maar niet van komt of plan jullie volgende citytrip. Het is jouw feestje.

Anders dan bij bijvoorbeeld Skype is het in deze app erg gemakkelijk om een nieuw gesprek te starten. Meer dan een klik is er niet voor nodig. Ook mag je, wanneer jullie met elkaar bevriend zijn, 'inbreken' bij andere gesprekken. Een geinige feature voor zaterdag in de kroeg. Gelukkig kan de functie uitgeschakeld worden, zodat je ongestoord kunt chatten.

Houseparty zorgt er dus voor dat je snel met elkaar in contact staat. Zo hoef je vanaf nu niet elke keer een aparte Whatsapp aan te maken voor onbelangrijke zaken. En dat is best wel chill.

Aan de slag

Het installeren van de Houseparty app is kinderspel. Klik hier om de applicatie te downloaden voor iOS of hier voor Android. Maak een eigen account aan, verifieer je smartphone en start een chat. Net als bij Snapchat is er een handige functie ingebouwd waardoor er een lijst met mogelijke vrienden wordt getoond. En natuurlijk kan je mensen toevoegen aan de hand van hun gebruikersnaam.

houseparty app

Blijvertje?

De opkomst van Houseparty doet sterk denken aan die van zijn voorganger Meerkat. De app was ook razend populair, maar stierf een stille dood. Toch heb ik meer vertrouwen in deze nieuwkomer. Want, Houseparty is een app om mee te videochatten. Niets meer en niets minder. Het is snel, flitsend en zeer gebruiksvriendelijk. Hierdoor zal het voornamelijk de jongeren aanspreken. Met mijn 24 jaar voel ik mezelf eigelijk al een te oude lul...

Hoe denken jullie erover? Ben jij al een fanatiek housepartyer of skip je deze rage?

Sander


PS: geen idee voor hoe lang de app op mijn iPhone blijft staan, maar voeg mij in de tussentijd gerust toe via: sanderbrink92