Food

Kromkommer

Drie meiden die strijden tegen verspilling, dat is het idee achter Kromkommer. Via een crowdfundingsactie proberen zij momenteel hun droom te verwezenlijken: een soep- en delicatessenlijn gemaakt van 'gekke groenten'. Uiteraard steunen wij van Dudes & Dont's dit goede initiatief! 

Jaarlijks belandt zo'n 5 tot 10 procent van het Nederlandse groente en fruit in de container. En niet omdat er iets mis mee is. Nee, omdat het niet voldoet aan de gestelde normen van de leverancier. Een kromme komkommer, scheve wortel of ronde paprika komt de supermarkt namelijk niet binnen. Zonde, want met de smaak is helemaal niets mis!

Om deze verspilling te stoppen zijn Jente, Lisanne en Chantal het initiatief Kromkommer gestart. Zij vinden het ondenkbaar dat er zoveel voedsel wordt verspild puur vanwege hun looks. Zeker als je bedenkt dat zo'n 1 miljard mensen ter wereld met honger gaan slapen. Een productlijn vol met 'gekke groente' zien zijn als dé oplossing voor het probleem. Via crowdfunding timmeren de onderneemsters momenteel druk aan de weg om hun productlijn te realiseren.

Kromkommer

Onder het mom 'Word een gekke groente-held en join de Krommunity' stromen de donaties binnen. Een bedrag van 25.000 euro was het doel om de soepenlijn van Kromkommer te realiseren. Dat bedrag is al na 42 dagen bereikt, maar de dames willen meer. Om hun 'gekke groente' imperium zo groot mogelijk te maken gaan zij verder met een delicatessenlijn. Dus wie weet geniet jij binnenkort wel van een lekkere soep gemaakt van een kromme wortel of een jam gemaakt van doos ronde aardbeien!

Wie nog mee wil doen kan zich tot 14 maart aanmelden bij de 'Krommunity'. Daarna zullen sowieso de soepen in productie gaan. Op het lijstje staat in ieder geval tomatensoep, over de andere smaken zijn de dames het nog niet eens. Mocht het zover zijn dan zullen wij zeker een pak soep in onze winkelwagen gooien. Lekker!

Sander