Food

Hotspots: 6x lunchen in Veenendaal

Een tijdje terug plaatsten we een artikel vol met toffe lunchplekken in Amersfoort. Tussen de reacties bevond zich een vraag: of er dan een soortgelijke blog online kon komen over Veenendaal. U vraagt, wij draaien. Dus ontdek hieronder - op willekeurige volgorde - onze favoriete hotspots voor lunchen in Veenendaal.


1. Bite

Bite is een van de favoriete hotspots in Veenendaal. Voor lunch en diner. Het restaurant ziet er eigentijds uit en valt vermoedelijk bij iedereen in de smaak. Zelf ben ik hier (nog) niet geweest, maar van vrienden heb ik gehoord dat het een dikke aanrader is. Wie de menukaart leest, die kan dat vast alleen maar beamen. Verwacht geen standaard tosti, maar lunchgerechten als een taco met gebrande zalm, Thai tofu salade en krokant buikspek met vloerbrood. Daar krijg je toch honger van?!

lunchen veenendaal hotspots
Bron: Nadeche Jocelyn


2. Grand Café De Markt

Niet lullen, maar poetsen. Daar zijn ze bij De Markt groot voorstander van. Een hotspot voor wie gewoon lekker wil eten. Van een clubsandwich tot huisgerookte zalm tot rijkgevulde salades. Het hoeft echt niet altijd moeilijk te zijn 😉 Ook leuk: bestel eens een aantal pincho's en stel met deze kleine belegde broodjes zo je eigen lunch samen.

lunchen veenendaal de markt


3. Zeldzaam Café - Brasserie

Met een score van 9- zijn de gasten van Zeldzaam het er vrijwel unaniem over eens. Je moet hier in Veenendaal lunchen. De inrichting vind ik persoonlijk erg tof. Die ouderwetse bruine kroeg-stijl adement sfeer. Hier wil je gerust een uurtje neerploffen. Bijvoorbeeld voor broodje hot dog of bal gehakt met frites. Altijd lekker! Bestel voor de vitamientjes een gezonde shake. Kan je die flammkuchen weer een soort van verantwoorden.

lunchen veenendaal zeldzaam cafe


4. Restaurant Vendel

Oké, deze lunchplek ligt niet helemaal in het winkelhart van Veenendaal. Maar van een kwartiertje lopen is nog nooit iemand slechter geworden. En geloof mij: voor restaurant Vendel loop je graag een blokje om. Het is een toffe tent waar je heerlijk eet. En met veel keuzes. Van een uitsmijter - altijd een goed - tot een hippere poké bowl. Tip van jullie schrijver: bestel de sea sandwich. Desembrood met gerookte zalm, forel, kreeftenstaartjes en wasabimayo. Hemel voor de viseters onder ons!

restaurant vendel veenendaal lunch


5. 3 Zussen

Ook deze locatie is ietsjes buiten het winkelcentrum. Neemt niet weg dat 3 Zussen zeker een plekje in onze lijst verdient. De zaak noemt zichzelf restaurant én lounge. Kortom: goed eten in een ongedwongen sfeer. En het feit dat je een lekkere cocktail kunt bestellen tijdens de lunch is ook een groot pluspunt. Je moet jezelf toch af en toe iets gunnen. Op de menukaart staan voor iedereen genoeg opties. Of je nu met je oma een soepje bestelt of met vrienden uitgebreid bruncht.

Geen haast? Bestel dan allemaal bites om te delen. Speciaal bier of wijntje erbij en je bent de halve middag zoet.

lunch veenendaal hotspots


6. Bagels & Beans Veenendaal

Sinds een paar weken heeft ook Veenendaal een eigen Bagels & Beans. Het concept - voor wie dat nog niet kent - is simpel. Geniet van smakelijke bagels in een ongedwongen sfeer. Bagels & Beans is een ideale plek om te lunchen in Veenendaal, maar bijvoorbeeld ook om in alle rust aan een verslag te werken. Kan allemaal. Mijn favorieten zijn de cream cheese bagel met wilde zalm of The Dutch Weed Burger bagel. Maar volgens mij smaakt alles op de uitgebreide kaart goed.

lunch veenendaal tips


Meer dan genoeg hotspots om te lunchen in Veenendaal dus. Waar ga jij graag heen?

Sander