Food

Oreo bars met salted caramel

Combineer Oreo met zelfgemaakte karamel en je krijgt een van mijn lekkerste creaties in tijden: Oreo bars met salted caramel. Die moet je thuis echt een keer maken. Gelukkig wil het toeval dat je het recept hieronder vindt. Verslavend lekker!


Wat heb je nodig

- 300 gram Oreo's (2 rollen)
- 200 gram roomboter
- 180 milliliter slagroom
- 150 gram lichte basterdsuiker
- 150 gram pure chocolade
- grof zeezout

Vermaal in een keukenmachine de Oreo's. Smelt ondertussen 75 gram roomboter en voeg dit daarna toe. Bedek de bodem van een bakblik (zo'n 20 bij 20 cm, maar iets groter is geen probleem) met bakpapier. Druk vervolgens de verkruimelde koekjes stevig aan en zet in de koelkast.

Verwarm op middelhoog vuur de basterdsuiker en overige roomboter. Blijf erbij staan totdat het geheel hard borrelt. Haal de pan van het vuur, voeg 60 milliliter slagroom toe en roer door. Giet de karamel over de Oreo bars bodem en zet terug in de koelkast.

Wacht zo'n 15 minuten en begin daarna aan de topping. Verwarm hiervoor de pure chocolade met de overige slagroom in een pan. Zodra de chocolade is opgelost, giet het over de bodem en verdeel gelijkmatig. Bestrooi met een handje grof zeezout om het af te maken.

Zet je Oreo bars minimaal een uur in de koelkast om te harden. Een dag erna zijn de bars eigenlijk nog lekkerder, dus tip: eet eerst de helft op en de dag erna de rest 😉

Eet smakelijk!

Sander


PS: klik hier voor nog veel meer Oreo recepten!