Food

Recept: McDonald's wrap zelf maken

Tegenwoordig biedt elke zelf respecterende fastfoodketen wel een 'gezonde' wrap aan. In een gekke bui bestel in weleens de McDonald's wrap met onder andere kip. Prima te eten, maar vaak is de wrap te koud, allesbehalve gezond, zwemt die in de saus of heb je meer het gevoel dat je een McSla aan het eten bent.

Om ergernissen te voorkomen, maak ik de McDonald's wrap liever zelf. Het recept is zo makkelijk dat het zelfs in veel studentenhuizen al een grote hit is. Dus mits je de vaardigheden tot snijden bezit, staat de wrap binnen tien minuten op tafel!

Wat heb je nodig

- Grote wraps (8 stuks)
Kipschnitzels (4 stuks)
Eieren (6 stuks)
Komkommer
- Tomaat
- IJsbergsla
- Mayonaise
- Honing
- Pittige mosterd
- Citroensap

Bereiding

Zet een pan met water op om de eieren te koken. Als het water kookt kunnen de eieren in de pan. Laat deze zeven minuten koken. Haal ze daarna uit de pan en laat ze 'schrikken' onder de koude kraan.

Bak in een koekenpan, in een scheutje olijfolie, de kipschnitzels op middelhoog vuur. Draai deze na vijf minuten om en laat ze daarna nog vijf minuten doorbakken. Was ondertussen de komkommer, tomaat en de ijsbergsla. Snijd deze daarna in kleine stukjes. Pel nu de eieren en snijd deze in vier stukken. Snijd daarna ook de kipschnitzels in vier repen.

Maak nu de essentiële 'honing-mosterdsaus'. Doe drie eetlepels mayonaise, twee eetlepels citroensap, een eetlepel honing en een theelepel mosterd in een kom en roer deze door elkaar totdat het een gladde saus is. Breng op smaak met een beetje peper en chilivlokken.

Het is nu tijd om de wraps te verwarmen. Dit kun je doen door ze, per stuk, dertig seconden in de magnetron te doen. Of door ze vlug te verwarmen in een koekenpan.

Besmeer de wrap nu met een flinke lepel saus en voeg alle ingrediënten toe. Simpel toch?

Geniet van je McDonald's wrap!

Sander