Kijkbuis

Netflix

Al tijden zie ik overal de reclames van Netflix voorbijkomen. Deze streamingservice zou dé toekomst zijn op het gebied van televisie. Nooit meer wachten totdat jouw favoriete programma op tv is. Voortaan kijk je wat je wilt, wanneer je dat wilt.

Gezien het feit dat de eerste maand gratis is, besloot ik het eens te proberen. Je meldt je aan, vult wat gegevens in, betaalt één cent (hoezo gratis?) en je kunt een hele maand gratis gebruik maken van alle services. Bij je eerste bezoek kan je aangeven waar je interesses liggen. Aan de hand van die resultaten zoekt Netflix series op waaraan je wellicht verslaafd gaat raken. Tot zover is het een ideaal concept.

Vol enthousiasme ging ik eens bladeren door het grote aanbod aan films en series. Op een gegeven moment kwam ik een van mijn favorieten tegen: Modern Family. Waar ik zelf halverwege seizoen vijf ben, is Netflix net bij seizoen drie aangekomen. Ditzelfde blijkt voor nog veel meer series te gelden. Dat valt toch aardig tegen voor een service die zichzelf 'dé evolutie op televisiegebied' noemt.

Desalniettemin zocht ik rustig verder naar Friday Night Lights. De serie die ik van Rick gezien moest hebben, was de reden waarom ik mezelf heb aangemeld. Volgens Google zou die tot het assortiment behoren, maar voor Nederland bleek dat dus niet het geval. Op dit moment stond mijn stijgende irritatie met 2-0 voor tegen Netflix... Maar, hulp bleek onderweg!

Zoals het een kind van de 21ste eeuw betaamt, ging ik op onderzoek uit. Al snel kwam ik erachter dat je met een handige, semi-legale tool het aanbod van alle landen kunt ontvangen. Zo heeft Nederland weer een heel andere aanbod dan Amerika en vice versa. Uiteraard werd de tool meteen geïnstalleerd en; het werkte ook nog!

Inmiddels is mijn proefabonnement bijna afgelopen en heb ik alleen nog maar Friday Night Lights gekeken. Toch ben ik nog niet klaar met Netflix. Oké, het is geen baanbrekende service, maar het werkt prima. Vooral de series die Netflix zelf produceert, zijn een reden om de dienst eens te proberen. Zo zijn Orange Is The New Black, House of Card of Lilyhamer allemaal zeer het bekijken waard!

Voor nu heb ik in ieder geval nog een hoop te bekijken. De toekomst zal uitwijzen of Netflix een blijvertje of een tijdelijke zoethoudertje gaat worden.  

Sander