Kijkbuis

Netflix tips die je uren zoeken besparen

Terwijl de kramp in je arm schiet van al dat scrollen, klik je hopeloos voor de zoveelste keer de volgende categorie aan. Het blijft toch knap dat met duizenden keuzes die ene film nooit op Netflix schijnt te staan. Herkenbaar? Volgens mij wel. Daarom zetten we vanaf nu regelmatig onze favoriete Netflix tips in een handig overzicht. Dat scheelt jouw weer een hoop zoekwerk. En agressie...

Oh, klik op de titel en dan schiet je direct door naar Netflix.


Dallas Buyers Club

De film die Matthew McConaughey definitief op de kaart zette als serieuze acteur. Midden jaren 80 krijgt Ron Woodroof (McConaughey) de diagnose AIDS. Met nog zo’n 30 levendagen op de teller zet hij alles op alles. Zijn baan en huis raakt Woodrof kwijt, maar er is hoop. Een experimentele drug genaamd Zidovudine schijnt levensverlengend te zijn. Onder de noemer ‘Dallas Buyers Club’ smokkelt Woodrof het middel Texas in om zichzelf en andere aidspatiënten te helpen. Maar niet zonder slag of stoot.

netflix tips

The Big Short

Een hypotheek opgevangen door een studiefonds die weer wordt geïnvesteerd in een nog grotere lening die weer een belegging ondersteunt. Dat dit nooit goed kon, gaan zag een klein groepje rond 2007 al eerste in. Vooraf en tijdens de financiële crisis profiteren zij van het ineenstorten van de wereldeconomie. Klinkt misschien saai, maar deze film met namen als Christian Bale en Brad Pitt is een van mijn favoriete Netflix tips.

netflix tips filmtips

Lucia de B.

De bijnaam ‘Engel des Doods’ krijg je natuurlijk niet zomaar. De ietwat eigenzinnige verpleegster Lucia de Berk heeft de gave betrokken te zijn bij onheil. De mysterieuze dood van een baby is het laatste zetje in de richting van het Openbaar Ministerie. Op basis van matig bewijs wordt De Berk veroordeeld voor vier moorden en drie opgingen ertoe. De film volgt het proces en de uiteindelijke vrijlating van de onschuldige Lucia.

lucia de b films netflix tips

Black Swan

Als danseres in het gezelschap van New York speelt Nina (Nathalie Portman) zich in de schijnwerpers als nieuwe prima ballerina. Voor Het Zwanenmeer is artistiek directeur Thomas op zoek naar een danseres die zowel de witte als zwarte zwaan speelt. Onschuld vs. sensualiteit. Elegantie vs. bedrog. Nina is de perfecte witte zwaan, maar Lily (Mila Kunis) ademt de rol van zwarte zwaan. Er ontstaat een bijzondere vriendschap waarin Nina steeds meer richting het duister trekt. Een obsessie die zomaar eens haar einde in kan luiden.

netflix tips

Rush

Wildebras James Hunt en de conservatieve Niki Lauda zijn elkaars aartsrivalen bij uitstek. In de 70s werken de twee snelheidsduivels zichzelf op naar de top van de Formule 1 en krijgen wereldwijde faam. Tot dat beruchte moment in 1976. Is Lauda nog in staat om ooit aan de start te verschijnen?

Als niet-F1 liefhebber zat ik op het puntje van mijn stoel bij Rush. Dit waargebeurde verhaal is er een voor bovenaan je lijstje!

netflix filmtips

The Fundamentals of Caring

Een van de geslaagdere Netflix-originals. Het gaat niet goed met Ben als hij besluit een carrièreswitch te maken naar zorgverlener. De 18-jarige Trevor is zijn eerste klant. De aan spierdystrofie lijdende jongen heeft een obsessie voor ’s werelds vreemdste bezienswaardigheden en wil deze al zijn hele leven bezoeken. Dat vraagt om een roadtrip. Met Dot (Selena Gomez) als derde reisgenoot levert dat natuurlijk de nodige avonturen op. Prima film om samen met je vriendin te kijken.

netflix original tips

Non Stop

Van Istanbul tot de ruimte, Liam Neeson kan je altijd bellen met een probleem. In Non Stop belandt de taaie actieheld tussen beiden. Dit keer is een vliegtuig namelijk het decor voor een hoop geknok. Als Air Marshal (iemand die undercover meevliegt) komt de veteraan voor een fiks dilemma te staan. Doe hij niet wat de sms’jes hem opdragen, dan sterft er elke 20 minuten een passagier. Een soort Taken, maar dan op tien kilometer hoogte. Zet de popcorn vast klaar voor een van de actievolste Netflix tips.

filmtips netflix

The Help

Geen idee precies waarom, maar dit is misschien wel mijn favoriete film. De traditionele jaren 60 van Mississippi zijn het decor van The Help. Als ambiteuze rijkeluisdochter droomt Skeeter (Emma Stone) van meer dan trouwen en benefietgala’s. Ze moet en zal schrijver worden. Na het zoveelste incident besluit Skeeter de rassendiscriminatie eens vanuit de andere kant te bekijken. Huishoudster Aibileen (Viola Davis) is de eerste die haar mond opentrekt. En al snel volgen er meer.

Aangrijpend, voorzien van de nodige humor en natuurlijk met Emma Stone. Ga deze kijken, als je dat nog niet hebt gedaan!

netflix tips

Klik hier voor nog 12x Netflix tips (januari 2019!

Sander