Kijkbuis

Recap: Holland's Next Top Model 2017 #5

Elke maandag zet ik mijn testosteron in de koelkast en plof neer op de bank om Holland’s Next Top Model te kijken. Speciaal om voor jou een HNTM recap te schrijven over het programma wat ik jarenlang probeerde te mijden. Tot de vorige editie dan. Vandaag: aflevering 5.

En ja duh. Natuurlijk bevat deze Holland’s Next Top Model recap spoilers, dus je bent gewaarschuwd!


We beginnen deze HNTM recap met een mini recap van alle recaps. Want door al het recappen ben ik de kluts een beetje kwijtgeraakt. Komt ie: na de slachting in aflevering 1 waren er nog 12 kandidaten in de race to becoming Holland's Next Top Model. Vervolgens viel Senna af, moesten Quincy en Sanne het veld ruimen en kon ook favoriet van ondergetekende Chelsey haar koffurtje pakkuh na huis toe. Voor mijn gevoel zijn er al 3 voetbalteams uit het programma gekickt, maar dat valt dus mee. Dat je het even weet.

Wat doet Milan hier nog?

Het is deze week voornamelijk erop of eronder voor Daila en Milan. Daila heeft ongeveer net zoveel charisma als een afgekloven schuurspons en laatstgenoemde zit volgens mij alleen nog in de strijd omdat menig tienerhartje anders breekt. Hebben ze na jaren therapie eindelijk de stop van One Direction verwerkt, krijgen ze er weer een nieuw jeugdtrauma bij. Dat gaat kijkertjes kosten. En met zo'n 350.000 kijkers is het programma al niet echt om over naar de Model Mansion te schrijven.

Het is vroeg in de morgen als aflevering 5 begint. Bonita is er nog altijd niet aan gewend dat ze de gierput heeft ingewisseld voor een echt huis en banjert in alle vroegte in het rond. Bang, poem, kling, ching, tok. Nee, dat zijn geen namen van random Chinezen. Het zijn de geluiden die Bonita voorbrengt op een gemiddelde ochtend. Als we Sanne mogen geloven dan. Die is namelijk not amused en heel even lijkt het knokken te worden. Maar dan verschijnt Anna in beeld. Uiteraard voorzien van mail. De nieuwe opdracht heeft niet veel om het lijf. Elke oplettende kijker voelt natuurlijk wat er komt: bloot. Tegelijkertijd weet je ook dat het RTL5 is en een deel van de kandidaten nog geen 18 jaar in zijn paspoort heeft staan, dus echt bloot gaat het niet worden. Dat besef heeft niet iedereen. In no time hoor ik sirenes mijn huis naderen. Blijkt er weer een club bakvisjes te zijn flauwgevallen bij de gedachte aan een naakte Milan dartelend over het strand. Zullen die even bedroefd ontwaken uit (natte) dromenland.

Na een scheer-, epileer en millimetersessie zien alle kandidaten er weer uit om door een ringetje te halen. Een boksringetje. Nou ja, schijnt bedriegt. Want het heeft verder helemaal niets met boksen te maken. Anna wil de kracht van social media benaderen en daarom moet elke kandidaat in zijn of haar boxer door Amsterdam lopen en daarvan zelf een video opnemen. Iets wat nogal krom is, want volgens mij maakt La Nooshin geen van haar eigen Instafoto's. Maar goed, we zien het voor deze keer door de vingers.

Zelfs accuzuur helpt niet...

De meeste kandidaten doen hun best. Zo filmt Jamie een soort foute, soft erotisch bedoelde sessie en smeert zichzelf midden op de Dam in met milkshakes. Laten we hopen dat het geen banaan is... Jumpt Ritse de grachten in en vreet Montell een hele kip op in zijn onderbroek. Waarom? Daar komen we vast nooit achter. Uiteindelijk gaat Daila er met de winst vandoor, maar het is het beeld van rode flits Bonita dat in mijn hoofd blijft hangen. En geloof mij: ik heb er alles aan gedaan het weg te krijgen. Zelf mijn ogen wassen met accuzuur werkte niet. Dit belooft een hoop slapeloze nachten...

De volgende dag duiken de kandidaten het bed in. En niet alleen. Nee, nee, nee. Samen met Kim Feenstra. Zij gaat modellen op de gevoelige plaat vastleggen. De naakte plaat. Want die boxershorts waren slechts het begin. Vandaag gaat alles uit. Pas op: slipgevaar! Winnares van de dag ervoor Daila maakt de koppels bekend. Ze gaat zelf met Ritse, Milan met Latanya, Bonita met Jamie en Sanne met Montell. Door zijn sproetjes heen zie je kleine Montell rode oortjes krijgen. Hij vindt Sanne 'de mooiste en leukste van het hele huis'. Die jongen heeft smaak.

Zoek de verschillen

In de make up stoel zet Hema stylist 'Ik ben zijn naam kwijt' de dames voor het blok. Latanya met een nieuwe coupe en Daila met dit moeilijke vraagstuk. Ziet ze het verschil tussen links en rechts? Nou, het heeft even geduurd voordat ik daar ja op kon antwoorden. Rechts zit haar badjas nét ietsjes losser dan links. Toch?

Dan komt dé verrassing van dit seizoen. Bonita ontpopt zich tot de grootste stoeipoes van de Achterhoek. Pikante setjes, body stocking in het kant, naaldhakken, maskers, charatels, die meid is niets te gek. Een soort van 50 Shades of Red. Wow, dat had ik even niet zien aankomen. Hetzelfde geldt voor Jamie. Zijn ogen springen bijna uit hun oogkassen. Rats, rats, hij blijft bijna hangen in al het pikante geweld van meesteres Bonita. Het Okura Hotel bleef nog lang onrustig.

Het is geen bezoekuurtje

Iemand die ook graag blijft hangen is Latanya. Onder de dekens dan. Haar nieuwe 'weaves' zorgen voor de nodige koppijn en daarom zoekt de drama queen toevlucht in bed. Lief bedoeld probeert iedereen haar te troosten, maar zonder resultaat. 'Ik kom voor mijn rust. Als ik bezoekuurtje had, had ik dat wel gevraagd. Nee, laat mij dus gewoon liggen'. Tranen om die chick. Geweldig.

Alle drama geeft Montell even de tijd om Cupido uit te hangen bij Kim F. En dat vindt hij niet erg. In tegendeel. Zijn grijns verdwijnt de hele aflevering niet meer van het bekkie. Dan komt ook nog Sanne erbij. Het feest kan beginnen. Helemaal mooi meegenomen voor Montell, en dit zijn zijn eigen woorden, niet de mijne, hij krijgt niet eens een stijve. Hetzelfde geldt voor Ritse. Hij staat in niets meer dan zijn naakte 'dollo' (aka straattaal voor flippie) voor de lens van Kim. Vrij ongemakkelijk, maar gelukkig niet zo ongemakkelijk als de lijdensweg van Latanya. Na uren van onderbreking is ze eindelijk klaar voor haar shoot. En wat voor shoot. Naakt met Milan in bad. De jaloezie brandt bij menig kijkertje door de televisie heen. Waarom dat loeder? Waarom ik niet? Na jarenlang mijn krantenwijk verdien ik dat toch? Toch? Tijd om te kijken of karma een bitch is. Zal Latanya blijven of vliegt ze eruit.

Voor het antwoord gaan we door naar Schiphol. Want de ontknoping van aflevering 5 vindt deels plaats op de luchthaven. Hier weten ze pas wie er doorgaan en wie niet. Lekker gemeen. Maar niet voor niets. We gaan namelijk naar Noorwegen! Wij niet, maar ergens voelt het zo. Je gaat toch van die kijkbuiskinders houden nu we halverwege het seizoen zijn.

Ik zou het snel vertellen, want die liefde voor de twee afvallers was niet aanwezig. Duffe Daila en Mooiboy Milan mogen niet inchecken. Zij stranden op Schiphol. Geen vertraging, geen geld terug, maar keiharde afwijzing.

Op naar Noorwegen. Ready for take off, dan gaan we!

Sander


Dit seizoen lees je hier wekelijks een Holland's Next Top Model recap. Like D&D op Facebook en volg ons op Instagram om niets te missen!