Kijkbuis

Recap: Holland's Next Top Model #2

Elke dinsdag zet ik mijn testosteron in de koelkast en plof neer op de bank om Holland's Next Top Model te kijken. Zo scoor jij punten bij je vriendin en kom ik meer te weten over het programma wat ik al jarenlang probeer te mijden. 

Na de eerste recap is er veel gebeurd. Massaal deelden jullie het artikel en groeide de recap uit tot een van onze best gelezen artikelen ooit. Maar niet iedereen is fan. Zo werden we door Fred van Leer geblokkeerd op Twitter. Beetje jammer. Daar staat dan weer tegenover dat sommige kandidaten wel liefhebber zijn. Als je dan moet kiezen tussen een paspoppenmaniak of een stel modellen, dan is de keuze snel gemaakt. Vandaag is het daarom gewoon tijd voor: aflevering 2

Natuurlijk bevat deze Holland's Next Top Model recap spoilers, dus je bent gewaarschuwd.


Nadat Nynke vorige week het veld moest ruimen, gaat het modellenleven gewoon door in de luxueuze villa. In alle vroegte sluipt Anouk geruisloos door de Model Mansion om de dames letterlijk wakker te schudden. Bezaten mijn buren die gave maar... Binnen 3 minuten worden ze verwacht in de woonkamer. De presentatrice maakt het nog even spannend door te opperen dat het haar niet uit maakt hoe ze verschijnen: in pyjama, bloot of alleen in een spijkerbroek. Helaas kiezen alle dames voor hun favoriete Primark-kloffie, waardoor het sexappeal wordt teruggeschroefd naar standje Samson & Gert. Anouk komt met een mededeling die direct voor bedroefde koppies zorgt. Vandaag is het moment voor de grote make-overs.

Volgens social media is dit de meest gevreesde dag van het seizoen. Menig model heeft er trauma's aan overgehouden en durft dankzij deze aflevering nooit meer een kapsalon binnen te lopen. Naar verluid schijnt zelfs Doutzen Kroes weleens midden in de nacht wakker te schrikken als in haar hoofd de gedachte aan deze dag de revue passeert. En de Friezin heeft niet eens mee gedaan met Holland's Next Top Model. Moet je nagaan.

Voor de morele ondersteuning komt ook modepoes Fred de kapsalon binnen gewandeld. De elf beduusde gezichtjes nemen plaats in de kappersstoel en Van Leer legt uit wat de bedoeling is. Kort samengevat: er sneuvelt flink wat haar. Sommige kunnen zich daar prima in vinden. Zo is het voor Anne-Wytske de eerste keer dat zij naar de kapper gaat. Toch bijzonder voor iemand die al twintig jaar op deze aardbol rondloopt. Anderen veroorzaken een plaatselijke tsunami van zoute tranen. Als kijker heb ik vooral genoten van Colette. De pittige chick heeft écht geen vertrouwen in de plannen. Toegeven: de kapster lijkt zelf op Big Boo uit Orange Is The New Black, dus ze heeft een punt. Een best wel grote zelfs. Maar uiteindelijk worden de moordneigingen onderdrukt en gaat Colette een paar minuten later door het leven als een kort pittige huisvrouw. En daar heeft ze het zwaar mee.

holland's next top model

Dat ze niet de enige is, blijkt wel uit de reacties bij de onthulling. Van mannelijke lesbie tot 'bitches flikker op', de kritieken zijn niet mals en dramatische shots van betraande ogen vullen minutenlang het beeldscherm. Een beetje overdreven. Het is je baan en je krijgt er (normaal gesproken) dik voor betaald. Ik zie mezelf al in tranen uitbarsten bij elke update van Photoshop. Dat worden lange dagen...

De volgende morgen is het tijd voor waar het programma allemaal om draait. Het maken van foto's. Na een gezond ontbijt vol quinoa en chiazaad stappen de kandidaten in de gesponsorde wagentjes richting Zeeland. Aangekomen bij een immense villa is het wederom Colette die de show steelt. "Wat moet een neger in het bos. Wij zijn dan wel tropisch, maar kijken liever films". Genieten geblazen. Gewapend met twee trouwe viervoeters aan haar zijde komt Anouk uit de bosjes gestampt. Er staat een verliefdheidsshoot op de planning. Nou hoor ik jullie denken, dat is toch strafbaar. Je bent niet de enige en daarom heeft de redactie ook voor een aantal mannelijke modellen gezorgd. Verstandig, want voor je het weet hangt Marianne Thieme aan de lijn.

Voor de kijkers thuis komt visagiste Joelle tussendoor met een handige tip. Ik heb geprobeerd deze op te schrijven, maar bind me er niet op vast. Daar gaan we. "Met de deluxe highlighter kun je een overal glow aanbrengen. Maar je kunt ook kiezen voor een strogantechniek. En dat is eigenlijk de puntriem naar voren laten komen, die ga je highlighten. Dus eigenlijk het tegenovergestelde van shapen. Die breng je aan op het jukbeen. Onder de ooghoek van de wenkbrauw. Op die manier krijg je een optische lift." Een gemiddelde les op Zweinstein is begrijpelijker.

Vervolgens legt Joelle aan een 16-jarige meisje uit hoe je een kater weg kunt werken door middel van make up. Ik heb zo'n vermoeden dat NIX18 haar nieuwe ambassadrice heeft gevonden.

holland's next top model recap

Na deze ontzettend begrijpelijke tip begint het shooten. Net als vorige week is het een goed moment om mijn aandacht te verliezen en een rondje Twitter te maken. Want het gegeven is wel duidelijk. Er worden foto's gemaakt. Van meiden. Met twee honden. En een man. That's is. Ondertussen gedraagt de fotograaf zich als een klootzak en krijgt een van de modellen het advies om 'lekker uit zichzelf te komen'. Wat dat dan ook mag zijn. Na een dag fotograferen mogen de meiden terug naar hun Model Mansion en krijgen de figurerende honden eindelijk wat te eten. Want niemand wil een dikke labradoodle in beeld zien, dat begrijp je.

Natuurlijk moet ook in deze aflevering een model Holland's Next Top Model verlaten. Normaal is het voor ons kijkers een leuk moment. Er wordt gehuild, gekrijst en met een beetje geluk ook gevloekt. Deze week maait Cherie helaas het gras voor onze voeten vandaan. Ze besluit namelijk zelf uit de race te stappen. Dit zorgt uiteraard voor een hoop tranen. Bij de meesten van verdriet, maar in de blik van Colette zie je een venijnige opluchting. Al 2 gehad, nog maar 9 te gaan hoor je haar denken. Op naar volgende week!

Sander


De komende tijd volgt er wekelijks een Holland's Next Top Model recap. Like D&D op Facebook om niets te missen!