Kijkbuis

Recap: Holland's Next Top Model #5

Elke dinsdag zet ik mijn testosteron in de koelkast en plof neer op de bank om Holland's Next Top Model te kijken. Zo scoor jij punten bij je vriendin en kom ik meer te weten over het programma dat ik al jarenlang probeer te mijden. 

Ja mensen, het leeft nog hoor. Vorige week dinsdag was ik jarig en bezweek ik onder de sociale druk die bij het spektakel komt kijken. Kilo's taart, verplicht borrelen met vrienden en dan 's avonds ook nog eens de familie over de vloer voor koffie. Het vlees is soms zwak. Ik had oprecht de intentie om woensdagavond linea recta naar RTL XL te gaan en het hele mode circus terug te kijken. Totdat Rick appte en we 1.5 uur later in de bioscoopzaal zaten. Donderdag 'moest' ik netwerkborrelen, vrijdagavond taart bakken en -je raadt het al- een drankje doen en zaterdag vierde ik mijn verjaardag. De zondag laten we in dit geval maar buiten beschouwing, want toen was ik nog minder waard dan een tweedehands plumeau van de Action. Maar goed, praatjes vullen nog altijd geen gaatjes en jullie zaten zonder wekelijkse recap. Daarvoor mijn nederige excuses!

De kracht om aflevering 4 terug te kijken heb ik nog altijd niet gevonden. Gelukkig zijn daar ook wekelijks de recaps van Toeps en was deze dude binnen no time weer helemaal op de hoogte. Daar gaan we weer!


hntm recap

Vorige week was het Lena die de jury het minst kon behagen en een wandeling richting het licht aan het eind van de tunnel moest maken. Jammer. Dat zeg ik niet alleen omdat ik weet dat ze meeleest, maar ook omdat ik haar een van de sympathiekste kandidaten vond. En sympathie doet wat met de objectiviteit van een man. Dat kunnen jullie vast allemaal beamen.

Aan het begin van de aflevering wordt de steeds kleiner wordende groep door Anouks iPad-video opgewacht op een van Amsterdams nieuwste hotspots. Als je met nieuwste een al maanden oude, vrij overhypte en door alle bloggers omarmde plek bedoelt tenminste. Deze week begint de altijd bruisende aflevering met go sees. Klinkt fancy, maar het is niets anders dan koffie (uiteraard zonder melk en suiker) drinken bij een groep onsympathieke figuren uit de modewereld. Spannend! Als een handje voetzoekers schieten de meiden alle kanten op en rennen ze door Amsterdam. Een stad die vreemd genoeg voor de meesten vrijwel onbekend is. Een deel heeft zelfs nog nooit in een tram gezeten. Dat gaat vast helemaal goed komen straks in Tokio als je nu nog niet eens de pond richting centraal kunt vinden.

Bij de volgende fashiongoeroes staat er een caloriearme versnapering - lees glaasje water - klaar.

Karin Swerink - hoofdredactrice van de polder Vogue 

Heeft duidelijk veel te vaak naar The Devil Wears Prada gekeken. Meent daardoor nu dat je onaardig en elitair over moet komen om enigszins interessant te zijn. Wedden dat ze een fles gin onder haar bureau heeft staan en elk uur een slok neemt om de dag door te kunnen komen?

hntm10

Edwin Oudshoorn - ontwerper

Zelfde probleem als bovenstaande. Heeft in zijn hoofd gehaald dat je alleen een succesvol ontwerper kunt worden wanneer je jezelf gedraagt als über gay. Krijg een beetje de kriebels van de beste man.

holland's next top model

Freek Koster - Touche Models

Natuurlijk is onze vriend Freek ook weer van de partij. Hij is vast goed in zijn werk, maar de eigenaar van Touche Models komt over als een klootzak. Daarbij heeft meneer zelf een houding als het buitenechtelijke broertje van Quasimodo, dus hoe kan je dan over modellen oordelen?

hntm

Voor Denise zijn de afspraken bij voorbaat al een praktisch onmogelijke opgave. Ze krijgen 'slechts': een horloge, een telefoon, een kaart en wat geld. Laten dat nu net de vier items zijn waar je niets aan hebt als je anno 2016, op tijd, met het OV, bij een adres moet verschijnen...  Het meest opvallende aan de hele go sees is het feit dat de meiden echt totaal niet voorbereid zijn. Geen juiste kleren bij zich, simpele vragen worden slecht beantwoord en ook de algemene houding stoort mij ontzettend als neutrale kijker. Natuurlijk is het een deel montage, maar wat wordt er een hoop geklaagd en ongeïnteresseerd gekeken. Kom op zeg. Het is de kans waarmee je jouw droombaan werkelijkheid kunt laten worden. Zet een fucking glimlach op je smoel, interesseer je voor mensen en fake it till you make it. En zeg niet aan tafel bij 's lands grootste modetijdschrijft dat je model wilt worden om lekker naar de zon te kunnen vliegen.

Gelukkig is ook Anouk niet te spreken over de prestaties van de modelletjes en krijgen ze (helaas slechts) een denkbeeldige tik op de vingers. De meiden hebben wat goed te maken bij de volgende shoot. Een shoot die draait om het loslaten van je innerlijke beest. Een lekker origineel thema dus. Oh ja, tussendoor werd er ook nog een soort van gedanst. Maar die dramatische beelden zal ik jullie besparen. Voornamelijk omdat ik het mezelf niet aandoe ze nog een keer terug te kijken.

hntm 2016

Met de levensgevaarlijke giraffen van de Beekse Bergen als decor heeft mijn favoriete make up artist Joelle weer een lading vast bruikbare, maar totaal onbegrijpelijk tips. Ik moet toch echt een keer met der afspreken om een make up termen voor dummies te schrijven. Want wat die vrouw allemaal ratelt, al sla je me dood.

hntm6

Gekleed als een stel Afrikaanse krijgers gaan de modellen een voor een de strijd aan met de nieuwe racewagen van Opel. Een kek wagentje met meer pit dan 90% van alle Holland's Next Top Model deelnemers. Naar verwachting gaat dit bij Colette natuurlijk weer hartstikke goed, maar bij de meesten ondermaats. Net als vorige week krijgt ook deze aflevering de poes van Emma weer een hoop te verduren. Eerst 185 meter abseilen en nu weer met de beentjes in de lucht. Die wil je volgens mij niet tussen de lakens tegenkomen, want dan vreet ze hem op. Letterlijk en figuurlijk. Nadat alle modellen een sprintje hebben getrokken, wordt de route richting Model Mansion ingezet. Pak die guillotine er maar weer bij, want het is tijd voor een executie!

hntm recap 2016

Ik moet toegeven. Deze week was het laatste gedeelte van de show een keer leuk. Maar nog steeds niet wow genoeg om een meer dan één alinea aan te wijden. De foto's waren best wel belabberd en daarom moet niet een model, maar twee modellen de show verlaten. Dat ruimt nog eens lekker op! Met blikken alsof ze water zien branden, zwaaien de overgebleven kandidaten Arantxa en Sarah uit.

hntm recap

Toen waren er nog maar 6. Who's next? Ik heb zo'n vermoeden dat we daar volgende week achter gaan komen.

Sander


Benieuwd naar de volgende Holland's Next Top Model recaps? Like D&D op Facebook om niets te missen!