Food

Verjaardagstaart: cheesecake met confetti

Geen verjaardag is compleet zonder een échte verjaardagstaart. Maar niemand zit erop te wachten om uren in de keuken te staan op de dag zelf. De oplossing voor dit probleem is the good old cheesecake. Deze kan je prima een dag of zelfs dagen van te voren maken. Dat scheelt weer een hoop stress!

Happy birthday en geniet van deze hele lekkere verjaardagstaart: cheesecake met confetti

Wat heb je nodig

Voor de bodem

- 200 gram Lotus koffiekoekjes
- 100 gram boter

Voor de vulling

- 450 gram monchou
- 160 gram volle yoghurt
- 140 gram suiker
- 50 gram discospikkels
- 2 eieren
- een eetlepel vanille-aroma
- rasp van een citroen

Voor de garnering

- 25 gram discospikkels
- slagroom

Verwarm de oven voor op 180 graden

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine, smelt de boter en roer door elkaar. Boter een bakblik (ongeveer 22cm) in en druk het koekmengsel aan tot een stevige bodem. Zet in de koelkast, zodat je met de vulling van de verjaardagstaart kunt beginnen.

Meng de monchou, yoghurt, ei, suiker, vanille-aroma en citroenrasp door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat. Roer nu voorzichtig de discospikkels door het mengsel van de verjaardagstaart, want anders gaan de kleuren 'lopen'. Verdeel het mengsel over de bodem.

Vul een grote overschaal of pan met een klein laagje water van zo'n 3 centimeter en zet de cheesecake hierin. Zelf heb ik een dichte bakvorm gebruikt, maar je kunt ook een springvorm nemen en deze inpakken met een dikke laag aluminiumfolie. Bak de cheesecake in 45 à 60 minuten gaar. Je kunt de verjaardagstaart uit de oven halen zodra het midden is gestold.

Laat de cheesecake minimaal 4 uur afkoelen in de koelkast. Spuit voor vlak voor het serveren een flinke lading slagroom over de taart en verdeel de rest van de discospikkels.

Eet smakelijk!

Sander


PS: cheesecakes mogen van mij best een beetje zuur zijn. Houd je hier nou niet zo van? Voeg dan 25 gram extra suiker toe om het wat zoeter te maken.