Zolder

De allerbeste (tech) house tracks

Sander en ik zijn niet vies van een beetje techno, techhouse, house, deephouse. En hoewel we vier jaar geleden samen begonnen met het luisteren naar deze muziek, hebben we inmiddels best wel wat mensen besmet. Zo ook ons jonge maatje Jeffrey, die ons dag én nacht lastigvalt met 'een lekker nummertje', 'deze moet je horen', 'een burenruzienummertje', 'mag ik even huilen', 'gruwelijk deze vent', 'een lach op je gezicht' 'rammenbammen' of 'man man man'.

Zijn liefde wil Jeffrey graag met jullie delen. Daarom hier een lijstje in willekeurige volgorde ('hij kan niet kiezen') met de allerbeste (tech) house tracks van dit moment.

Kölsch - Loreley

Kölsch is onze favoriete DJ van dit moment. Hij is er eentje van het zeldzame soort die altijd en overal 'levert'. Kölsch valt nooit tegen. Zijn nummer Loreley is misschien wel het beste nummer die je kan horen in een club. De opbouw, de climax½ Luisteren!


Frankey & Sandrino - Acamar

Verschenen op de tweede EP van het Berlijnse duo Frankey & Sandrino en hun allergrootste hit. Een track die je eindeloos op repeat kunt zetten.


N'to - Time

Deze Franse held is een favoriet van Sander. N'to heeft veel goede nummers geproduceerd, maar Time behoort tot wel tot zijn betere. Een heerlijke deephousetrack die voortreffelijk klinkt op het strand (ik spreek uit ervaring) maar ook op een festival zeer dansbaar is.


Traumer - Hoodlum

Hier sloot De Sluwe Vos ooit STRAF_WERK tijdens ADE in de Kromhouthal mee af. En daar mochten Sander en ik bij zijn. Telkens als 'het deuntje' langzaam opkomt, voel je je even heel goed. Wat een brute track is dit.


Joris Voorn - Ringo

Een hele mooie deephousetrack. Ringo is de naam van zijn zoontje en je voelt dan ook de liefde en het plezier dat Joris had bij het produceren van deze track. Ringo is een welkome adempauze tussen alle snoeiharde technotracks. En eentje die zelfs je oma waarschijnlijk wel fijn vindt om te luisteren.


Oxia - Domino 

Alweer jaren oud, maar nog steeds heel prettig. Deze hoorden we ooit in een set en liet gelijk een hele goede indruk achter. We horen hem ook heel vaak terug in andere sets van DJ's. En daar hebben wij bij deze geen enkele moeite mee.


N'to - Note Blanche 

Pure magie. Een track die wel een uur mag duren. Hele fijne muziek die je ook in de auto kan luisteren. Maar vergis je niet: op een feest gaat-ie ook heel lekker.


David August - Roco Roco 

Gebaseerd op de uitspraken van Marijke Helwegen. Zonder dollen: Roco Roco is de beste track van David August. De heerlijke beat blijft in je hoofd zitten. David August is een talent waar we hopelijk nog veel meer gaan van zien én horen!

En zijn sessie in The Boiler Room blijft ook nog elke keer genieten.


Betoko - A Long Story Short

Ik moet eerlijk bekennen dat ik deze DJ niet heel goed ken, maar dit is wel een hele lekkere track. Bij het luisteren van A Long Story Short krijg je inderdaad het gevoel dat er een compleet verhaal verteld wordt in de muziek.


Kölsch - Opa 

Meesterlijke track. Briljante deuntjes, heerlijke opbouw. Op een festival garantie voor vuurwerk en rammen, zeg maar. Misschien wel de beste track van Kölsch. Wij weten het ook niet meer.

Meer horen? Dit lijstje op Spotify vullen we voortdurend aan!

Rick & Jeffrey