Feestjes

7x de beste locaties om keihard te feesten

Jullie hadden het vast al wel een beetje door, maar Sander en ik zijn gek op leuke feestjes en festivals. En zeker als dat deephouse of techno is. In de loop der jaren zijn we al op veel gave locaties onveilig gemaakt. Van Malta en Berlijn tot bij ons om de hoek. Daarom hierbij een schitterend lijstje van dikke feestlocaties waar we zijn geweest óf waar we nog graag naartoe willen. Bij elke locatie kun je tot in de vroege uurtjes keihard feesten. Have fun!

BASIS, Utrecht

beste locaties feesten nederland

Sander en ik zijn vroeger nog wel eens in Club Lux geweest, de zaak die voor BASIS in het pand aan de Oudegracht gevestigd was. BASIS is totaal het tegenovergestelde: rauw, industrieel en heerlijk donker. Het deurbeleid schijnt berucht te zijn, maar daar hebben wij nooit last van gehad. Ze draaien er vooral house en techno. Wij komen er graag, fijne plek!

De Marktkantine, Amsterdam

beste feestlocaties nederland

De in 1936 gebouwde Marktkantine aan de Jan van Galenstraat in Amsterdam-West heeft al vele bestemmingen gehad. Van koffiekantine, tot theater, tot vervallen club en nu weer tot bruisende nachtclub. Wij hebben pas onlangs kennisgemaakt met deze plek en waren gelijk verkocht. Het enorme balkon biedt gaaf uitzicht op de artiesten en je hoeft er nooit lang te wachten op je drankjes. Wel een beetje heet. Genre: house en techno.

De School, Amsterdam

beste feestlocaties nederland

Het verdriet was groot toen de legendarische club Trouw zijn deuren sloot. Maar gelukkig besloten de oprichters om met een nieuw project te starten: De School. De club kreeg ruim 20.000 likes en dertig vijfsterrenrecensies op Facebook, nog voor het een dag open was. De School is een underground kelder, heel duister en heeft een vette geluidsinstallatie. Wij zijn er helaas nog niet geweest, maar hij staat hoog op het lijstje!  

Shelter, Amsterdam

Een echte ravebunker, met 24-uursvergunning, letterlijk onder de A’DAM Toren en waar je met de pont naar Noord terecht komt? Maak kennis met Shelter, in Amsterdam. De club is bestaat pas een half jaar, maar de berichten beloven een hoop goeds en er worden hele dikke feestjes georganiseerd. Wij gaan er snel naartoe!

Doornroosje, Nijmegen

beste clubs nederland

Doornroosje in Nijmegen heeft een totaal andere uitstraling dan de clubs hierboven. Niet duister of industrieel, maar een mooi nieuw complex dat vlakbij het centrale station van Nijmegen ligt. Tijdens ons bezoek aan Nachtcollege werden wij heel enthousiast over deze locatie: de akoestiek en lichtsystemen zijn echt fantastisch en een georganiseerde garderobe en goed verlichte toiletten zijn ook wel eens prettig!

Woodstock’69, Bloemendaal

Een vreemde eet in de bijt. Het strandpaviljoen in Bloemendaal aan Zee is er eentje waarvan er maar weinig zijn. Zon, zee, strand en een fantastisch (fotogeniek) interieur maken dit een ideale plek voor een lekker feestje in de zomer. ‘s Middags kun je er nog lekker chillen, tegen het avonduur worden de ligbedden opgeruimd en draaien DJ’s de muziek harder. Wij hadden er, samen met Nuno dos Santos, een geweldige dag!

DEPOT, Amsterdam

beste feestlocaties amsterdam

Toen wij op Facebook video’s van de opening van deze ‘jonge’ technoclub zagen, moesten we er gewoon heen. Met veel beton, zeven meter hoge plafonds en oude fabriekslampen geeft DEPOT de danceliefhebber het ultieme warehouse gevoel. De route naar DEPOT is bijzonder en je hebt geen idee waar je terecht komt, maar de reis is het absoluut waard!


Welke feestlocatie ga jij graag heen voor avond rammen?

Rick