Travel

Dit zijn de beste hotels van Nederland

Af en toe moet er gewoon een weekendje weg in de agenda staan. Doet een mens goed. Maar iedereen weet vast ook dat een geschikt hotel boeken vaak een drama is. Denk je net de perfecte plek te hebben gevonden, verschijnt er weer een recensie die jouw gedachte direct 180 graden doet draaien. Wees gerust, want dit zijn de 5 beste hotels van Nederland. Stuk voor stuk uniek en gegarandeerd een succes!

Oh ja. De lijst is gebaseerd aan de hand van recensies op boekingwebsites als TripAdvisor en Hotels.com. Dus samengesteld door gasten en niet door betalende hotelketens. Wel zo prettig.


1. The Toren - Amsterdam

Sinds 1991 zwaait het echtpaar Eric en Petra Toren de scepter over boutique hotel The Toren. Tijdens het reizen konden de twee zelden hotels vinden waar service en stijl hand in hand gaan. Daarom besloten ze hun visie te vertalen naar een eigen hotel. Twee monumentale grachtenpanden aan de Keizersgracht vormen The Toren. Een tikje excentriek, maar dat maakt het hotel juist uniek. Niet voor niets staat deze Amsterdamse topper bovenaan de lijst met beste hotels van Nederland. En ook over de bar is iedereen vol lof.

Vanaf zo'n €200 overnacht je in The Toren

beste hotel amsterdam


2. Waldorf Astoria - Amsterdam

De gemiddelde sterveling boekt niet zo snel een nachtje in dit Hilton hotel. Maar mocht je wat geld opzij hebben gelegd of een rijke oligarch zijn, dan staat je een ervaring van jewelste te wachten. Aan de Herengracht is een aantal jaar geleden een zestal panden omgebouwd tot Waldorf Astoria Amsterdam. Met een zeer luxe spa, het met twee Michelinsterren bekroonde Librije's Zusje, de grootste privé binnentuin van de stad en een persoonlijke conciërge voor iedere gast kom je tijdens jouw verblijf vermoedelijk niets tekort. Een plek voor bovenaan de bucketlist!

Je moet wel even in de buidel tasten voor een overnachting in Waldorf Astoria. Die beginnen namelijk pas vanaf €350

beste hotel nederland


3. Mauro Mansion - Amsterdam

Een slechtere recensie dan 'heel goed' is er niet te vinden over Mauro Mansion. Het kleine hotel in het hart van onze hoofdstad staat bekend om zijn gastvrijheid en unieke sfeer. Wie naar de foto's kijkt, kan dat zeker beamen. Het ziet allemaal gewoon goed uit. En dat voor een zeer schappelijke prijs.

Al vanaf €100 overnacht je in Mauro Mansion

mauro mansion amsterdam


4. Stadshotel Woerden - Woerden

Op nummer vier van de lijst met beste hotels van Nederland staat dit prachtige exemplaar in Woerden. In het voormalig wapenarsenaal is een uniek horecaconcept gerealiseerd. Alles ademt gezelligheid uit. Zo staan alle ruimtes op de benedenverdieping met elkaar in contact. Alsof je thuis bent. Ook heeft Stadshotel Woerden een eigen proefwinkel waarin je de lekkerste lokale producten mag proeven. Mocht ik binnenkort naar Woerden gaan, dan zou ik het wel weten 😉

Al vanaf €80 overnacht je in Stadshotel Woerden

hotel woerden


5. Hotel V Fizeaustraat - Amsterdam

Na een uitstapje naar Het Groene Hart zijn we weer aanbeland in onze hoofdstad. De jongste telg van de Hotel V-keten is sinds de start uitgegroeid tot een favoriet. Het is een hotel door Amsterdammer, voor iedereen. Het motto luidt niet voor niets 'from Amsterdam with love'. Vraag het personeel dus gerust om tips voor de leukste hotspots. Ben je klaar met het ontdekken van de stad, dan plof je neer in een van de te vette kamers. Die zijn stuk voor stuk echt prachtig. Ik ben fan!

Al vanaf zo'n €100 overnacht in je Hotel V Fizeaustraat

beste hotels van nederland


Welke plek behoort er volgens jou tot de beste hotels van Nederland? Let us know!