Travel

Zo verras je jouw partner met een bijzonder nachtje weg

Voor een bijzonder nachtje weg hoef je Nederland echt niet te verlaten. Ons land barst van de plekken die niet zouden misstaan in een Hollywoodfilm. En dan hebben we het niet alleen over de Randstad. Juist daarbuiten - op de moeilijk bereikbare plaatsen - is er meer dan genoeg te beleven. 

Om deze plekken eens in kaart te brengen, daagde Greenwheels ons uit om op onderzoek te gaan. Wij maken zelf namelijk regelmatig gebruik van de deelauto's. Meestal in de stad, wanneer we op bezoek gaan bij PR-bureau's of klanten. Maar ook daarbuiten is Greenwheels natuurlijk een oplossing voor wie niet genoeg kilometers per jaar rijdt om daar een auto voor aan te schaffen.

Voor de mensen die het concept nog niet kennen: bij Greenwheels 'deel' je met meerdere mensen een auto. Je sluit per maand een abonnement af en betaalt vervolgens - afhankelijk van het abonnement - een X-bedrag per kilometer en reistijd. Via de app zoek je de dichtstbijzijnde auto op. Aangekomen op locatie leg je jouw OV of Greenwheelskaart op de voorruit, check je de auto en ben je daarna klaar om weg te rijden. Ideaal. Door het hele land staan zo'n 1700 exemplaren beschikbaar om mee weg te rijden. Helaas niet altijd bij iedereen in de buurt. Zo moeten wij naar Amersfoort treinen voor de dichtstbijzijnde deelauto. In de grote steden staan ze gelukkig op praktisch iedere hoek. Voor de rest is het een fijne manier om Nederland te ontdekken. En dat hebben we gedaan ook!

Van de Biesbosch tot aan onder de sterrenhemel, op deze plaatsen verras je jouw partner gegarandeerd met een bijzonder nachtje weg. Toegegeven: we hebben ze niet allemaal zelf bezocht, maar hebben de tips wel bij betrouwbare bronnen geverifieerd 😉 Oh ja, tip van ons. Met het langer op weg pakket heb je 24 uur, een weekend of zelfs een week beschikking over jou Greenwheels. Tegenwoordig ben je praktisch evenveel kwijt als met een huurauto. Dat wordt dus roadtrippen aankomende tijd!

Rick & Sander


Op het water

Tussen het riet van de Groene Heuvels dobbert een oude Saljoet. Tot een paar jaar geleden redde deze reddingsboot levens van het personeel op een booreiland. Tegenwoordig is het dé plek voor een bijzonder nachtje weg.

Buiten het uiterlijk om zie je verder niets meer af aan het verleden van de Saljoet. De boot is namelijk compleet omgebouwd en voorzien van alle gemakken. Van een comfortabel bed tot aan een keuken. Een unieke ervaring op het water. Nu maar hopen dat je niet zeeziek wordt...

Reserveer hier jouw overnachting in de Saljoet

bijzonder nachtje weg


Onder de sterren

Veel romantischer dan een nachtje onder de sterrenhemel ga je het echt niet krijgen. Op erfgoed Bossem (tegen de Duitse grens) - ver van de bewoonde wereld vandaan- staat een paar sterrenkubussen. Ingericht om optimaal te genieten van Grote Beer, Poolster en al het ander moois aan onze hemel. Vanuit de bedden kijk je rechtstreeks naar de sterren. Of plof met een drankje, kaasplankje en bijbehorende telescoop neer op jullie eigen veranda. Wij zijn fan!

Reserveer hier jouw overnachting in een Sterrenkubus

sterrenkubus


Midden in de stad

Tegenover het Westerpark ligt een van de leukste 'verstopte' plekken van Amsterdam: Hotel de Windketel. Dit industriële monument uit 1897 is helemaal verbouwd tot een prachtig appartement voor twee personen. Het achthoekige pandje is uiteraard voorzien van gemakken en een kek interieur door Dutch Design. Een perfecte plek om je voor even een echte Amsterdammer te voelen. En heb je geen zin om te lopen, dan pak je gewoon een Greenwheels. Zo simpel kan het zijn 😉

Oh, en café-restaurant Amsterdam is jullie buurman en wij weten uit ervaring dat je daar prima een middagje door kunt brengen.

Reserveer hier jouw overnachting in Hotel de Windketel

bijzonder nachtje weg


Naast de zee

Op de duin van de IJmuidense vuurtoren bevindt zich misschien wel een van de stoerste plekken voor een bijzonder nachtje weg. Vroeger was het er een drukte van jewelste, maar inmiddels is de oude seinpoststelling een oase van rust. Neem plaats met een flesje rode wijn en geniet van alle voorbijkomende vissers- en vrachtschepen. Helemaal zen verlaten jullie de volgende dag IJmuiden.

Reserveer hier jouw overnachting in De Seinpoststelling

bijzonder nachtje weg


Tussen de bevers

Veel dichter bij de natuur ga je echt niet komen. Midden in de Biesbosch - tussen bevers, adelaars en ander grut - ligt de Ecolodge verscholen. De lodge drijft op het water en door de grote ramen heb je overal een perfect uitzicht over het Nationale Park. Stap tussendoor in de bijgeleverde kano of op de twee fietsen. Zo haal je echt alles uit dit avontuur!

Reserveer hier jouw overnachting in de Ecolodge Biesbosch

bijzonder nachtje weg

Have fun en laat het ons zeker weten als je op een van de plekken hebt overnacht. We zijn benieuwd!


PS: dit is een gesponsorde samenwerking tussen Greenwheels en onze mannenblog.