Lifestyle

DIY: goedkope kunst in huis

Het voorjaar nodigt altijd uit om je interieur te veranderen. Likje verf op de muur, een paar lijsten ophangen en de meubels herschikken. Maar wat als je niet mag verven of boren van je huurbaas? Met deze tips haal je goedkope kunst in huis zonder een kwast of boormachine in je handen te houden. Perfect voor wie zijn huurhuis wil opknappen of twee linkerhanden heeft.


Zet lijsten op de grond


Je ouders zullen misschien denken dat je te lui bent om ze op te hangen, maar lijsten op de grond neerzetten is naast heel makkelijk ook heel erg stijlvol. Speel een beetje met verschillende formaten. Zo maak je juist dat saaie hoekje tussen de bank en de lamp wat gezelliger!

goedkope kunst diy

Bron: Oficina Da Marca


Plak je muur vol met masking tape


Masking tape, ook wel washi tape genoemd is een soort schilderstape – maar dan in allerlei kleurtjes en patroontjes. Je plakt het gemakkelijk op een glad oppervlak en haalt het zonder plakresten weer eraf. Ideaal dus om op de muur te plakken! Zoek op Pinterest naar een tof patroon, meet de boel af met potlood en plakken maar. Een originele manier om goedkope kunst in huis te halen.

whasi tape muur

Plak je prints op de muur


Masking tape is ook heel handig om afbeeldingen mee op de muur te hangen. Het is vrij stevig waardoor het goed aan de muur blijft plakken. Print bijvoorbeeld een van deze gratis vintage posters. Ben je ze zat, dan wissel je ze gemakkelijk om voor nieuwe plaatjes aan de muur!

lijstjes maken tape

Bron: papermash


Hang een tapijtje aan de muur


Wist je dat Perzische tapijten oorspronkelijk als wanddecoratie bedoeld waren? Zo gek is het dus niet om een tapijtje aan de muur te hangen in plaats van op de grond te leggen. Dempt het geluid van die luidruchtige buren ook gelijk een beetje. Zorg dat je een niet al te zwaar tapijtje neemt, zodat je ‘m kunt bevestigen met masking tape of bijvoorbeeld een gordijnroede. 

tapijt muur

Bron: Urban Outfitters


Stift je ramen onder


Als de muren een no go zijn, gebruik dan je ramen! Met krijtstift kun je hier leuke teksten of tekeningen op maken, die je er zo weer afwast. Let wel op dat je ze aan de binnenkant van het raam tekent, anders spoelt de regen alles weer weg.

stiften ramen

Bron: Ankepanke 


Voor welke van deze goedkope kunst tips ga jij?

Marlous