Food

Inspiratie: 7x lekkere en makkelijke kerstdesserts

De gezelligste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Hartstikke leuk natuurlijk, maar het zorgt ook voor de nodige stress. Zeker voor de mindere keukengoden onder ons. Want gegarandeerd dat de familie je het niet in dank afneemt als jij met lege handen bij oma binnenloopt. Daarom heb ik onze 7x favoriete kerstdesserts gebundeld. Stuk voor stuk makkelijk te maken en ontzettend lekker.

Van heel veel recepten met ons favoriete koekje Oreo tot croissantpudding met whisky-caramelsaus. Bekijk hieronder alle makkelijke kerstdesserts in een handig overzicht:


Oreo bars met salted caramel

kerstdessert inspiratie oreo

Kerstmis is geen periode om aan de lijn te denken. Het duurt toch nog even voordat je jouw beachbody mag showen. Sluit het diner calorierijk af met deze Oreo bars met salted caramel. In grote stukken snijden en serveren met een bol vanille-ijs. Daar doe je echt iedereen een plezier mee.

Klik hier voor het hele recept van dit kerstdessert.


No-bake Oreo taart

inspiratie kerstdessert makkelijk

Zoek je een megasnel en makkelijk kerstdessert? Dan heb je die nu gevonden! Deze no-bake Oreo taart staat binnen 15 minuten in de koelkast. En dan heb ik het niet over een Jamie Oliver-manier die uiteindelijk 3x langer duurt. Nee, zelfs de grootste keukenkluns lukt dit binnen een kwartier 😉 Decoreer de taart speciaal voor kerst met veel rood fruit en een flinke toef slagroom.

Klik hier voor het hele recept van dit kerstdessert.


Croissantpudding met bosvruchten en whisky-caramelsaus

Een extra scheutje drank kan nooit kwaad. Zeker niet tijdens de feestdagen. Het zoete van de croissants, het zure van de bosvruchten en het romige van de whisky-caramelsaus maken dit een dessert vol kerstige smaken. Ook lekker voor wie niet van whisky houdt!

Klik hier voor het hele recept van dit kerstdessert.


Oreo & Cream bars

idee kerstdessert makkelijk

Deze Oreo & Cream bars zijn mijn favoriete snack ooit. Ze doen het echt altijd goed bij iedereen. Dus ook als afsluiter van jouw kerstdiner. Je kunt ze serveren met een bol chocolade-ijs, maar ik zou er zelf voor kiezen om te garneren met extra veel aardbeien, frambozen of mango. Geloof mij: hier scoor je punten mee.

Klik hier voor het hele recept van dit kerstdessert.


Cheesecake Brownies (met mini-chocoladefundue)

Het recept staat inmiddels alweer een paar jaar op onze blog, maar blijft nog altijd een van de absolute favorieten. Want wie houdt er niet van brownie en cheesecake? Verander het in een echt kerstdessert door de cheesecake brownie in kleine blokjes te snijden. Verwarm 400 gram chocolade (smaak naar keuze) met 100 milliliter slagroom en verdeel dit over een paar kleine bakjes. Serveer iedereen een bord uit met daarop een bakje gesmolten chocolade, blokjes brownies en vers fruit. Zo krijg je allemaal een eigen mini-chocoladefondue. Lekker!

Klik hier voor het hele recept van dit kerstdessert.


Oreo cheesecake

Lees de reacties en je ziet direct dat de meningen over deze Oreo cheesecake verdeeld zijn. Ben je geen fan van cheesecake zoals die hoort te smaken? Kies dan maar een van de andere makkelijke kerstdesserts. Voor de echte cheesecakeliefhebbers is dit een heerlijke afsluiter van het diner 😉 Je kunt ook nog kiezen voor deze mini variant.

Klik hier voor het hele recept van dit kerstdessert.


Oreo taart met Tony's Chocolonely

Een hele lading chocolade, Tony's Chocolonely salted caramel en een bodem van Oreo. Moet ik nog meer zeggen? Serveren met een bol ijs + een paar frambozen en je hebt een overheerlijk kerstdessert.

Klik hier voor het hele recept van dit kerstdessert.


Nog meer inspiratie?

Zoals je doorhebt zijn we op onze blog nogal fan van Oreo's. Bekijk hier nog veel meer recepten met dit favoriete koekje. Alvast heel veel succes met het maken van alle kerstdesserts en eet smakelijk!

Sander