Food

No-bake Oreo taart

Wie is er niet dol op een lekker stuk taart? Ik in ieder geval wel, maar het is vaak zo'n karwei om te maken. Leuk als je de tijd hebt, maar ik heb niet altijd zin om uren in de keuken te staan. Blij was ik dan ook toen dit snelle recept voor ganache voorbij kwam. Zo kan deze Oreo taart namelijk écht binnen 15 minuten de koelkast in. Zelfs de grootste keukenkluns kan het. Beloofd!

Hieronder het recept voor: no-bake Oreo taart met chocolade en framboos

Wat heb je nodig

Voor de bodem

- 300 gram Oreo (2 rollen)
- 100 gram roomboter

Voor de vulling

- 200 gram pure chocolade
- 120 milliliter slagroom
- 70 gram mascarpone
- 50 gram roomboter

Optioneel

- frambozen

Leg 4 Oreo's apart (ter decoratie) en gebruik een keukenmachine om de rest fijn te hakken. Smelt ondertussen de boter en meng deze met de gemalen koekjes. Vet een rechthoekige bakvorm (10x 30 cm of een klein, rond bakblik kan ook) in en druk vervolgens het mengsel aan tot een stevige bodem. Zet in de koelkast terwijl je aan de slag gaat met de vulling van de Oreo taart.

Maak de keukenmachine schoon, maal de chocolade fijn en leg deze vervolgens apart in een grote kom. Snijd de roomboter in kleine blokjes en leg op de chocolade. Verwarm in een pannetje de slagroom + mascarpone tegen het kookpunt aan. Als het te warm wordt om je vinger er een paar seconden in te houden, dan is het goed.

Roer met een pollepel door, zodat de grootste klonten weg zijn. Giet vervolgens over de kom met chocolade en laat 5 minuten met rust. Roer alles nu goed door elkaar totdat er een glad mengsel ontstaat en giet over de bodem van de Oreo taart. Zelf heb ik de bovenkant gedecoreerd met Oreo en frambozen. Maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan voor Oreo en aardbei, Oreo en Tony Chocolonely of Oreo en M&M's. Jouw feestje.

Laat de Oreo taart minimaal een uur in de koelkast staan voordat je deze aansnijdt.

Eet smakelijk! Sander


PS: elke maand komt er een gerecht met ons favoriete koekje online. Check hier alle Oreo recepten.